Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Zlatan missar hela avslutningen i ligan

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Milan hoppas att Zlatan Ibrahimovic ska kunna spela den sista Serie A-omgången.

Enligt Aftonbladet är säsongen över.

– Det är uppenbart att klubben inte säger hela sanningen kring skadan, säger en källa till tidningen.

Det blev seger med 3-0 borta mot Juventus.

Men triumfen överskuggades av Zlatan Ibrahimovics befarade skada i det vänstra knät. 39-åringen såg ut att fastna i gräset i den andra halvleken och satte sig uppgivet ner.

Matchen var över för hans del.

Kanske också säsongen.

De första rapporterna från Italien var lugnande och Milans tränare Stefano Pioli sa efteråt att han hoppades att anfallsstjärnan skulle vara redo för comeback i den sista omgången.

– Zlatan fick en lätt övervridning av knät. Han är inte tillgänglig på onsdag (mot Torino) eller på söndag. Sen får vi se nästa vecka, sa Pioli.

Men enligt Aftonbladet är klubblagssäsongen över för Ibrahimovic. Tidningen skriver att det inte är troligt att anfallaren spelar den sista ligamatchen mot Atalanta den 23 maj.

”Klubben säger inte hela sanningen”

Anledningen ska vara att han behöver längre tid på sig för att knäskadan ska kunna läka. Enligt tidningens uppgiftslämnare ska Zlatan inte ha genomgått en magnetröntgen i veckan, detta då man redan vet vad det är för typ av skada han dragit på sig.

Han undersöktes nämligen redan förra veckan.

– Det är uppenbart att klubben inte säger hela sanningen kring skadan, annars hade Zlatan kunnat spelat tidigare. Han behöver ett par veckor med behandling och balans- och stabilitetsövningar för knät för att kunna prestera i EM, säger en källa.

Janne Andersson tar ut EM-truppen den 18 maj.

– Men det finns inga garantier för att det håller. Det som hände i söndags kan hända igen. Det är det man försöker förebygga de närmaste veckorna. Samtidigt har Zlatan visat flera gånger att han går emot logiken kring skador, prestationer och ålder.