Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Vill värva Isak i ”en revolution”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Alexander Isak, 20, följs av riktigt stora klubbar efter succén i Real Sociedad.

Milan är en av dem.

Klubben är intresserad av att värva svensken som en del i en ungdomlig revolution, skriver Calciomercato.

Willian José var nära att få till sin flytt från Real Sociedad, men övergången till Tottenham sprack.

Samtidigt fick han se Alexander Isak, 20, ta över rollen som tränaren Imanol Alguacils förstaval uppe på topp. Svensken har blommat ut under vårsäsongen och är numera klubbens skyttekung den här säsongen med totalt 14 mål (sju i ligan och sju i cupen).

Innan ankomsten till San Sebastián-klubben hade Isak följts noga av jättar som Barcelona, Real Madrid och Chelsea. Och framgångarna i Spanien har knappast gjort landslagsanfallaren svalare på marknaden.

Alexander Isak har en klausul i sitt kontrakt som innebär att en köpande klubb måste betala 70 miljoner euro, således omkring 750 miljoner kronor, för att köpa loss honom. 

Uppgifter: Milan vill ha Alexander Isak

Borussia Dortmund, som sålde Isak till den spanska klubben har dock en egen klausul som ger dem rätten att köpa tillbaka superlöftet för en betydligt mindre summa, nämligen 30 miljoner euro.

Nu skriver sajten Calciomercato att Milan är en av klubbarna som följer svensken och att de ser honom som en del i en helt ny framtida värvningsstrategi. Nämligen att värva yngre, utvecklingsbara spelare för att senare sälja dem dyrare.

Enligt sajten ska Milan som en annan del av den ”ungdomliga revolutionen” vilja plocka in Ralf Rangnick som ny huvudtränare, då han har stor erfarenhet av att utveckla unga spelare från Red Bull-klubbarna i Leipzig och Salzburg.