Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Riskerar att kastas ur ligan

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Foto: MATTEO BOTTANELLI/NURPHOTO/SHUTT / MATTEO BOTTANELLI/NURPHOTO/SHUTT SHUTTERSTOCK

Juventus är en av tre klubbar som fortfarande inte har dragit sig ur Super League.

Nu hotar presidenten för det italienska fotbollsförbundet med att utesluta klubben från Serie A.

– När Juventus registrerar sig för nästa års Serie A-säsong, kan de uteslutas säger Gabriele Gravina.

Av de tolv lag som var med och grundade Super League har nio dragit sig ur. Kvar står Juventus, Real Madrid och Barcelona.

Nu hotar presidenten för det italienska fotbollsförbundet med att Juventus kan uteslutas från nästa års säsong av Serie A, om inte klubben drar sig ur Super League.

– Om de inte respekterar reglerna kan de vara ute för oss. När Juventus registrerar sig för nästa års Serie A-säsong, kan de uteslutas om de inte drar sig ur Super League, säger Gabriele Gravina, enligt La Repubblica. 

Juventus ägare och ordförande, Andrea Agnelli, var en av de mest drivande i Super League-projektet. Agnelli sitter som vice ordförande i Super League, där Real Madrids klubbpresident, Florentino Perez, är ordförande.

Uefa hotar med straff

Uefa har tidigare i ett uttalande hotat med att straffa de tre klubbarna som fortfarande är kvar i Super League. I ett uttalande på deras hemsida skrev de:

”Uefa har förbehållit sig alla rättigheter att vidta de åtgärder som de anser lämpliga mot dessa klubbar som hittills inte har tagit avstånd från Super League.”

Uefas president, Aleksander Ceferin, hade en hård ton mot de tre klubbarna som fortfarande inte har dragit sig ur.

– Dessa klubbar har snabbt erkänt deras misstag och har vidtagit åtgärder för att visa sitt framtida engagemang för europeisk fotboll. Detsamma kan inte sägas om de klubbarna som är fortsatt involverade i Super League och Uefa kommer att hantera de klubbarna senare, sa Uefas president Aleksander Ceferin.


HAR DRAGIT SIG UR SUPER LEAGUE

Arsenal

Milan

Chelsea

Atlético de Madrid

Inter

Liverpool

Manchester City 

Manchester United 

Tottenham Hotspur 


ÄR KVAR I SUPER LEAGUE

Barcelona

Juventus

Real Madrid