Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: PL-klubb lägger bud på Olsen

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Robin Olsens framtid i Roma ser allt annat än ljus ut.

På torsdagen rapporterar italienska medier att Premier League-klubben Watford nu lagt ett bud på den svenske landslagsmålvakten.

Men Roma kräver en högre summa.

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, 29, fick en fin start i Italien och hyllades för sina insatser i Roma. Bland annat pekades Olsen ut som klubbens bästa sommarvärvning, dels på grund av den förhållandevis låga prislappen, dels på grund av hans trygga målvaktsspel.

Men vårsäsongen har varit desto tyngre.

Huvudstadsklubbens försvar har under hela säsongen varit bristfälligt och till skillnad från i höstas har Robin Olsen även han fått utstå kritik för en rad mindre bra insatser, kanske främst efter efter insatserna mot Atalanta och Napoli som slutade med sju insläppta mål.

Uppgifter: Petad på grund av språket

De senaste matcherna har den nygamle tränaren Claudio Ranieri valt bort Olsen och i stället satt sin tillit till målvaktsveteranen Antonio Mirante, 35. Enligt uppgifter till Sky Sports ska en av anledningarna bakom Ranieris beslut vara svenskens bristfälliga italienska.

Under större delen av vårsäsongen har det även rapporterats att Roma vill dumpa Olsen och nu skriver lokaltidningen Corriere dello Sport att Premier League-klubben Watford har lagt ett bud på 8,5 miljoner euro, drygt 90 miljoner kronor.

Roma vill ha mer betalt

Men Roma kräver mer pengar. Troligtvis vill italienarna ha tillbaka de drygt 120 miljoner de investerade i Olsen när han plockades in efter VM-succén i somras.

Svenskens förra klubb, FC Köpenhamn, uppges också ha rätt till tio procent av övergångssumman, skriver Fotbollskanalen

Olsen har spelat 26 ligamatcher, sex matcher i Champions League och två matcher i Coppa Italia under sin debutsäsong med Roma. Målvakten har kontrakt fram till sommaren 2023.