Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Peking-spelaren till Serie A

Simon Skrabb gjorde två mål i Norrköpings match mot Örebro i september 2019. Se höjdpunkter från matchen här.
Simon Skrabb är på väg till Brescia.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
...precis som Jake Larsson är.Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Simon Skrabb uppges lämna IFK Norrköping för Serie A.

24-åringen är på väg till Brescia för nästan 30 miljoner kronor.

”Brescia rör på sig. Den finländske landslagsmannen Skrabb anländer”, skriver den italienske journalisten Gianluca Di Marzio på Twitter.

Dejan Kulusevski och Zlatan Ibrahimovic har tagit den största uppmärksamheten i Serie A:s Silly season de senaste dagarna men ett bottenlag i samma liga är på väg att värva dubbelt från allsvenskan.

Den italienske journalisten och silly season-gurun Gianluca Di Marzio uppger nu att Brescia är på väg att värva IFK Norrköpings anfallare Simon Skrabb. 

”Brescia rör på sig. Den finländske landslagsmannen Skrabb anländer”, skriver Di Marzio på Twitter.

På sin hemsida skriver Di Marzio också att Norrköping kommer få 2,8 miljoner euro – närmare 30 miljoner svenska kronor – för Skrabb. Enligt Di Marzio kommer Skrabb besöka klubben under fredagskvällen för därefter göra läkarundersökningen och skriva på kontrakt under lördagen.

Skrabb har tillhört Norrköping i tre säsonger och spelade dessförinnan i Gefle IF. Den senaste säsongen gjorde han 28 matcher i allsvenskan och producerade fyra mål och fem assist.

Jake Larsson också på väg till Brescia 

Samtidigt är Brescia också på väg att värva den svenske U21-landslagsmannen Jake Larsson från Örebro. Gazzetta dello Sport har rapporterat att den snart 20-årige ÖSK-spelaren kan skriva på redan under fredagen och lagets tränare Axel Kjäll har tidigare bekräftat att det finns intresse för honom. 

– Man kan säga att det är fler än ett lag som har ställt en intresseförfrågan om Jake Larsson. Det har varit frekventa förfrågningar och klubbar som har varit på plats för att titta på honom, har Kjäll sagt till NA

Larsson gjorde åtta mål och tre assist för Örebro i allsvenskan under säsongen 2019.

Brescia ligger på artonde plats i Serie A efter sjutton omgångar med fjorton poäng.

https://twitter.com/DiMarzio/status/1213095902652649474https://twitter.com/DiMarzio/status/1212483333374001153