Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Milan vill ha Ödegaard också

Foto: VINCENT WEST / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Martin Ödegaard kan vara aktuell för Milan. 

21-åringen är utlånad från Real Madrid till Real Sociedad men finns nu också på den italienska klubbens radar.

Tuttosport rapporterar att norrmannen kan gå samma väg vänsterbacken Theo Hernández. Via ett lån i Real Sociedad och därefter en försäljning till Milan.

Martin Ödegaard har gjort succé i La Liga den senaste säsongen och producerat sju mål och åtta assist på sina 28 matcher för Real Sociedad.

Ödegaard tillhör Real Madrid och kan kallas till tillbaka till ”Los Blancos” efter säsongens slut. Nu rapporterar dock den italienska tidningen Tuttosport att Milan siktar in sig på honom.

Förra sommaren flög Milans sportsliga ledning till Madrid och träffade Real Madrids dito. Det ledde till att Milan köpte loss den franske vänsterbacken Theo Hernández, som också var utlånad till Real Sociedad. 

En annan av spelarna som klubbarna diskuterade då var Martin Ödegaard som i stället gick till Real Sociedad. Tuttosport skriver att Milan nu hoppas på att Ödegaard ska kunna vara med och bygga upp klubben igen.

Ralf Rangnick kan öppna för Ödegaard

Uppgifter till SportExpressen har tidigare gjort gällande att RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick kommer ta över Milan efter säsongen. Tysken ska då få en roll som tränare och ha ansvar för klubbens värvningar.

Om Rangnick kommer till klubben är tanken att han ska göra en ”ungdomlig revolution”, vilket kan öppna upp för den 21-årige Ödegaard och vara mindre lovande för de som vill se Zlatan Ibrahimovic i klubben nästa säsong. 

Som en del av samma ungdomliga revolution har Milan även kopplats ihop med Martin Ödegaards nuvarande lagkamrat, Alexander Isak. Calciomercato har skrivit om att Milan är en av klubbarna som följer svensken och ser honom som en del i en helt ny, framtida värvningsstrategi. Nämligen att värva yngre, utvecklingsbara spelare för att senare sälja dem dyrare.