Uppgifter: Därför är Zlatan kvar i Sverige

Zlatan gör mål i internmatchen med Hammarby – lurar offsiden: ”Det här bränner han inte”
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

De flesta Milan-spelarna ska läkartestas och börja träna på plats i Milano i veckan. 

Men Zlatan Ibrahimovic tränar fortsatt med Hammarby i Stockholm. 

Enligt Gazzetta dello Sport vill den svenska stjärnan avvakta tydligare besked om vad som händer med Serie A. 

Ända sedan i början av mars, när Serie A tillfälligt avbröts på grund av coronaviruset, har Zlatan Ibrahimovic befunnit sig i Sverige. Den senaste månaden har han dessutom spelat fotboll under organiserade former – Ibrahimovic har tränat med Hammarby, laget där han som bekant även är delägare. 

Samtidigt som Gazzetta dello Sport under tisdagen rapporterade att de flesta Milan-spelare var tillbaka i Milano för läkartester syntes Zlatan återigen träna med Hammarby. Enligt tidningen är det endast den 38-årige svensken och ivorianen Franck Kessié som inte är på plats på träningsanläggningen Milanello, som väntas öppna igen till helgen. 

Oklart när Zlatan återvänder till Milan 

Gazzetta dello Sport menar att det är oklart när Zlatan Ibrahimovic kommer att göra sina lagkamrater sällskap i Milano. ”Gazzettan” menar att svensken inte vill lämna Sverige innan det finns ett tydligare besked om när Serie A-spelet kan komma att återupptas igen. 

Zlatan ska vara redo att återvända till Italien när Milan beordrar honom, men Gazzetta dello Sport menar att klubben inte har satt upp något obligatoriskt datum. Milan ska i stället se positivt på att anfallsstjärnan håller i gång träningen med Hammarby. 

– När ligan börjar igen så kommer Milan att ha den spelare som är bäst i form i hela Serie A. Ibrahimovic kommer helt klart att vara ligans bäste spelare. Han var redan stark innan men med en mycket mer seriös träning än de andras kan göra stor skillnad, sa fotbollsreportern Massimo Cecchini till SVT förra veckan.