Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan har testats positivt för corona

Hör Expressens Philip Gadd: ”Tungt slag för Milan”.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic har testat positivt för covid-19. 

Milan skriver på sin hemsida att anfallaren satts i karantän men att alla andra tester av spelare och ledare var negativa. 

Beskedet innebär att 38-åringen missar torsdagens Europa League-kvalmatch med Milan. 

”Covid vågade utmana mig. Dålig idé”, skriver Zlatan på Twitter.

Enligt den italienska tidningen Corriere della Sera genomgick samtliga spelare i Milans trupp coronatester under onsdagen, efter att backen Léo Duarte testat positivt för covid-19 tidigare i veckan. 

Och på sin hemsida skriver Milan att testresultaten visar att Zlatan Ibrahimovic nu smittats av coronaviruset. 

– Han gjorde ett test i går och vi fick veta resultatet för en liten stund sen. Jag kan inte säga mer just nu, säger en presstalesperson i Milan till SportExpressen. 

Klubben skriver att den svenske stjärnan omedelbart sattes i karantän i sitt hem. Milan meddelar också att alla andra spelare och ledare har visat upp negativa provsvar. 

Gary Linekers skämt på virusets bekostnad

Nyheten om att Ibrahimovic har smittats av coronaviruset har fått vissa fotbollsprofiler att skämta i sociala medier. 

”Våra tankar är med viruset i de här svåra tiderna”, skriver den engelske fotbollslegendaren Gary Lineker på Twitter. 

”Rättelse: Covid-19 har testat positivt för Zlatan-11”, skriver norska Nents expert Jan Åge Fjörtoft och refererar till Zlatans tröjnummer i Milan. 

När Zlatan Ibrahimovic själv kommenterar sitt positiva coronatest är det med en liknande inställning. 

”Jag testade negativt i går och positivt i dag. Inga symtom alls. Covid hade modet att utmana mig. Dålig idé”, skriver fotbollsstjärnan på Twitter.

I mars startade Ibrahimovic en välgörenhetsfond för att dra in pengar till sjukvården i norra Italien, som då var hårt drabbat av coronaviruset. Zlatan skänkte själv en miljon kronor till insamlingen. 

Zlatan har corona – missar Europa League-kval

Milan ställs under torsdagskvällen mot norska Bodö/Glimt i kvalet till Europa League, en match som Zlatan alltså tvingas stå över på grund av det positiva testet. 

Att Zlatan Ibrahimovic missar matchen är ett tungt bakslag för Milan. Den 38-årige anfallaren visade storform i Serie A-premiären, där han gjorde två mål när Milan besegrade Bologna med 2-0. 

När lagets fixstjärna saknas tar den unga anfallstrion Daniel Maldini, Lorenzo Colombo och Samu Castillejo plats i Milans trupp mot Bodö/Glimt. 

TV: Här är Zlatan nära hattrick