Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Legendaren tar över Juventus

Andrea Pirlo ersätter Maurizio Sarri på Juves tränarbänk.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: RICCARDO GIORDANO / IPA / SPLASH / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Juventus verkar ha utsett Maurizio Sarris efterträdare.

Uppgifter från Italien meddelar att Andrea Pirlo, tränare för Juventus U23–lag, tar över efter Sarri.

Det bekräftar klubben sedan på sin hemsida.

Under lördagen meddelade Juventus att man går skilda vägar med Maurizio Sarri efter bara en säsong vid rodret. Efter Champions League–uttåget mot Lyon samlades styrelsen till ett krismöte där man bestämde sig för att avskeda Sarri. 

Nu meddelar journalisten och transfergurun Fabrizio Romano att efterträdaren är utsedd – Andrea Pirlo, före detta landslagsspelare och ikon, blir Juventus nya tränare. Pirlo är till vardags tränare för klubbens U23–lag, en tjänst som han tillträdde för bara ett par dagar sedan, men får nu ett betydligt större ansvarsområde. 

https://twitter.com/juventusfc/status/1292159326468157440?s=20

Andrea Pirlo spelade fyra säsonger för Juventus mellan 2011 och 2015 innan han valde att flytta till USA och MLS–laget New York City. I Turinklubben gjorde han 119 matcher och 16 mål, och spelade för det italienska landslaget under 13 års tid där det sammanlagt blev 116 matcher och 13 mål.

Avtalet är skrivet över två år och gäller till och med den 30 juni 2022.