Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Milan jagar ersättare till Zlatan

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut i sommar, och nu kommer rapporter från Italien som gör gällande att klubben har givit sig ut på jakt efter en ersättare.

Deras nya anfallare kan finnas i Gennaro Gattusos Napoli.

Zlatans vara eller icke vara i Milan nästa säsong har varit ett ständigt aktuellt ämne sedan svenskens återkomst till klubben i januari. Kontraktet går ut den 30 juni i år, men det finns en option för ett år till. 

Men Zvonimir Boban lämnade nyligen sin post som fotbollschef, och det sägs vara oklart huruvida sportchefen Paolo Maldini blir kvar till nästa säsong. Båda två var starka anledningar till att Zlatan valde att gå tillbaka till Milan. 

I stället ryktas Ralf Rangnick in som manager och detta sägs ha ökat osäkerheten kring Zlatans önskan att stanna i Milan.

Letar ersättare hos Gattuso

På fredagen skriver Gazzetta dello Sport att Milan letar efter en ersättare till den svenske anfallaren, och det gör man hos Napoli. Det är polacken Arkadiusz Milik som man rapporteras ha startat diskussioner om. 

Milik har totalt gjort 12 mål på 22 framträdanden för Napoli den här säsongen, men har också varit skadad en del, både nu och historiskt.

Zlatan Ibrahimovic befinner sig för tillfället i Sverige efter att han lämnat Italien när ligan officiellt pausades. Ett möte med klubbens vd Ivan Gazidis ska ha varit inplanerat den närmsta tiden, men även det är uppskjutet.