Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Kan stanna – för pengadetaljen

Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: DANIELE BUFFA / BILDBYRÅN

”Milano hade aldrig någon kung, de har en gud”. 

Det var Zlatan Ibrahimovics ord på sociala medier efter lördagens Milanoderby. 

Nu skriver Gazzetta dello Sport att han kan bli kvar i Milan längre än den här säsongen.

Det var många rykten och spekulationer innan Zlatan Ibrahimovic skrev på sin kontraktsförlängning med Milan över säsongen 20/21. Efter fyra raka segrar i Serie A och dessutom första derbysegern i ligan på fyra och ett halvt år leder Milan och rapporterna från Italien gör gällande att svensken kan stanna ytterligare en säsong. 

Detta ska framför allt vara aktuellt om Milan tar sig till Champions League. 

Det finns ännu inget kontraktsförslag på bordet, men redan inför succéderbyt där Zlatan gjorde två mål pratade sportchefen Paolo Maldini om en förlängning. Han fick frågan om hur förhandlingarna med Hakan Calhanoglu och Gianluigi Donnarumma går, och svarade: 

– Vi har också Ibrahimovic som vi vill förlänga kontraktet med.

Kan få skattelättnader

Enligt Gazzetta dello Sport är det i stort sett osannolikt att Zlatan inte förlänger om det skulle vara så att Milan tar en topp fyra-placering den här säsongen och går till Champions League.

Dessutom skriver den italienska tidningen att det skulle finnas skattetekniska skäl som talar för en förlängning. Om Zlatan stannar i klubben till minst den 31 december 2021 kan båda parter dra nytta av betydande skattelättnader. Det öppnar även för att svensken skulle kunna få en annan roll i klubben i framtiden.

https://www.instagram.com/p/CGfPLXDn1Bo/?utm_source=ig_web_copy_link

Zlatan Ibrahimovics ord på sociala medier efter sina två mål i derbyt kan med lätthet tolkas som en pik till Inters Romelu Lukaku. Efter derbyt i februari, som Inter vann med 4-2 efter att belgaren gjort mål lade han upp en bild med bildtexten: ”Det finns en ny kung i stan”.

Bakom kulisserna på Sveriges NL-äventyr

Philip Gadd och Anel Avdic punktbevakar landslaget i Kroatien och Portugal.