Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Då tar Zlatan beslut om framtiden

Zlatan Ibrahimovic meddelade nyligen att han inte kommer att fortsätta i LA Galaxy eller MLS. Hans kontrakt går ut i december.
Zlatan IbrahimovicFoto: ALEX LJUNGDAHL
Helena och Zlatan i Paris 2014Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan uppges ta sitt beslut om framtiden i mitten av december.

La Gazetta dello Sport uppger att Helena Seger kan komma att spela en nyckelroll i beslutet.

”Det är av särskild vikt för Milans kandidatur”, skriver tidningen.

I slutet av förra veckan kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy. 

”Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... nu kan ni gå tillbaka till att titta på baseball”, skrev han på Instagram.

Ryktena och spekulationerna kring vad som blir nästa steg i Zlatans karriär tog med det ny fart. I Italien hoppas många att ”Ibra” ska återvända och bland klubbarna som nämnts finns bland annat Milan, Bologna och Napoli.

Zlatan bestämmer sig i december

La Gazetta dello Sport skriver att Bologna gör sitt bästa för att locka Zlatan. Klubbens chefsscout Marco di Vaio gjorde en blixtvisit till Los Angeles för att övertyga Zlatan – ett initiativ som den svenske stjärnanfallaren ska ha uppskattat. Bologna tränas av Zlatans vän och lagkamrat från Inter, Sinisa Mihajlovic, som leder laget trots att han drabbats av leukemi. 

– Zlatan överväger vårt erbjudande för att han vill hjälpa honom (Mihajlovic). Vi försöker få det att hända. Det skulle vara fantastiskt. Låt oss se, sa klubbens sportchef Walter Sabatini nyligen.

Zlatan uppges komma att ta sitt beslut i mitten av december och La Gazetta dello Sport menar att Milan nu måste steppa upp i sin jakt. Men de har samtidigt ett ess i rockärmen i form av Helena Seger.

”Helena är kär i staden Milano, som hon tvingades lämna för Paris 2012. Detta är av särskild vikt för Milans kandidatur”, skriver tidningen.

Se hela den omtalade intervjun med Zlatan Ibrahimovic

Expressens Noa Bachner träffade Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles i oktober 2019. Se hela intervjun här.