Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga utnämningen – efter brutna måltorkan

Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Dejan Kulusevski har haft några tunga månader i sitt Juventus. 

Men efter söndagens mål hyllas nu svensken igen. Gazzetta dello Sport utser svensken till matchens lirare. 

Hans mål spelar ingen roll. Målet är en konsekvens”, skriver tidningen. 

Samtidigt får Cristiano Ronaldo bottenbetyg. 

Inför söndagens match hade inte Dejan Kulusevski gjort ett Serie A-mål sedan segern mot Parma den 19:e december.

Men mot Genoa bröt svensken den tunga måltorkan. Efter ett fint skott med sin vänsterfot var ledningsmålet ett faktum – vilket är svenskens fjärde Serie A-mål för klubben han värvades till inför säsongen. 

Juventus vann till slut med 3–1 och befäster sin tredje plats i tabellen. 

– Det var viktigt för mig att göra mål, men det viktigaste var för laget att visa att vi hittat vårt självförtroende igen, säger Kulusevski, enligt Juventus hemsida.

Ronaldo får bottenbetyg

Efter en bra inledning i klubben hyllas nu åter Kulusevski i den italienska pressen. Gazzetta dello Sport utser svensken till matchens lirare och tilldelar honom betyget 7,5. 

Hans mål spelar ingen roll. Målet är en konsekvens. Halvpoängen mer – 7,5 i stället för 7 – får han för hur han tog tillbaka bollen för Zappacosta, ett tecken på hur fördjupad han är i spelets vägar”, skriver den italienska tidningen enligt Fotbollskanalen

Lägst betyg får överraskande lagets stora stjärna Cristiano Ronaldo. Portugisen tilldelas ”bara” en femma i betyg, efter att ha varit ”rasande” och kastat sin tröja, skriver Gazzetta dello Sport. Men italienska journalister förklarar gesten med att han kastade tröjan till en bollkalle.