Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Troligt att Zlatan flyttar till Sverige”

Allt om Zlatans karriär på två minuter.
Zlatan Ibrahimovic på plats mellan Hammarby och Varberg i Svenska Cupen.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Zlatan väntas lämna Milan efter säsongen, enligt italienska medier.Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Italien befinner sig mitt i en akut coronakris och samtliga idrottstävlingar i landet har ställts in på obestämd tid.

Det hindrar dock inte tidningarna från att rapporterar om Zlatan Ibrahimovics framtid.

”Det är troligt att han flyttar hem till Sverige”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Milan löper ut i sommar. 

38-åringens framtid som fotbollsspelare är hett stoff i de italienska tidningarna – som dagligen rapporterar om olika scenarier. 

Turinbaserade Tuttosport menar att Napoli funderar på Ibrahimovic till nästa säsong. Uppgifter som cirkulerat en längre tid och redan i januari uppgavs klubben vara ute efter svensken.

Ibrahimovic har sedan tidigare en god relation med Napolis tränare Gennaro Gattuso, som sägs vilja ersätta Fernando Llorente i anfallet till nästa säsong. Och då kan han vända sig till sin tidigare lagkamrat.

”Sverige mest troligt”

La Gazzetta dello Sport tror inte att Ibrahimovic blir kvar i Milan men skjuter samtidigt ner ryktena om Napoli. 

”Att föreställa sig honom starta ett nytt äventyr i Serie A är svårt. Mer troligt är att han återvänder till Sverige, till sina många affärer som ha bygger upp”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen Headlines.

Under torsdagen rapporterade också sajten Calciomercato att Ibrahimovic har bestämt sig för att lämna Milan och därmed avsluta sin karriär. De pekar ut de interna bråken i klubben (Zvonimir Boban har fått sparken och Paolo Maldini väntas lämna efter säsongen) som främsta anledning. Men även att Ibrahimovic ska vara missnöjd med nivån på sina lagkamrater.

Framtiden högst oklar

Fortsättning lär följa kring svenskens framtid – och i fall det blir något mer spel överhuvudtaget? Samtidigt vet ingen om eller när årets fotbollssäsong väntas fortsätta på grund av coronaviruset.

Sedan flytten till Italien i vintras har Ibrahimovic spelat tio matcher och noterats för fyra mål. Milan ligger på sjunde plats i Serie A, som alltså för tillfället är pausad.