Tränaren rasande efter situationen med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic vinkade efter straff.
Foto: C More.
Reprisbilderna gav domaren rätt. Zlatans skott tog aldrig på handen.
Foto: C More.
Milans tränare Stefano Pioli varnades efter utbrottet i samband med handssituationen.
Foto: C More.
Zlatan blev mållös när Milan besegrade Udinese med 3-2.
Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

MILANO/STOCKHOLM. Stefano Pioli var rasande efter straffsituationen med Zlatan Ibrahimovic.

Men Milan lyckades vinna ändå.

– Det betyder väldigt mycket, säger Ibrahimovic till Fotbollskanalen efter 3-2-segern.

Första starten på San Siro sen återkomsten.

Då fick Zlatan Ibrahimovics Milan en mardrömsstart på lunchmatchen mot Ken Semas Udinese.

Redan i den sjätte minuten tog gästerna ledningen efter att hemmalagets målvakt Gianluigi Donnarumma stått för en smått oförsvarlig aktion långt utanför sitt straffområde. 20-åringen rusade ut och försökte nicka bort bollen, men kolliderade med en motståndare.

Danske Jens Stryger Larsen kunde enkelt placera in ledningsmålet i öppen bur.

– Det är inte första gången han gör så där. Det finns ingen anledning att göra så. Speciellt inte med tanke på i vilken situation Milan är. Det är en jättetavla, säger experten Matias Concha i C More.

Men Milan skulle komma tillbaka.

Tränaren rasande efter situationen med Zlatan

Ante Rebic, som har haft det tungt i klubben sen han anslöt från Eintracht Frankfurt, byttes in i halvtid och gjorde också mål direkt. Kroaten placerade in 1-1 efter ett fint förarbete på högerkanten – hans första mål i den rödsvarta tröjan.

Med 20 minuter kvar kom också 2-1-målet för Milan, vars vänsterback Theo Hernandez fick på en drömträff på volley efter en hörna. San Siro exploderade i ett vilt jubel efter supermålet.

– Vilken träff, vilken teknik. Att få ner den och hålla den på mål... det är ett klassavslut, säger Concha.

Zlatan Ibrahimovic då?

Svensken hade en halvfarlig nick i den andra halvleken och ropade också efter straff vid två tillfällen. Den andra gången efter att 38-åringen visat prov på fin akrobatik och skickat bollen mot Udineses mål.

Ibrahimovic gestikulerade vilt efter att bollen stoppats av en försvarare, som enligt Zlatan tog hjälp av armen, men ingen reaktion från domare Luca J. Pairetto.

Milan avgjorde i slutsekunderna

Milans tränare Stefano Pioli blev vansinnig efter situationen och åkte på ett gult kort för sina protester.

– Det är en väldigt tveksam situation, säger Concha.

Zlatan Ibrahimovic hade en halvfarlig nick och ett avslut med högerfoten, som dock gick över. I stället kunde Udinese komma fram på högerkanten och skicka in ett perfekt inlägg i Milans straffområde.

Där mötte Kevin Lasagna med pannan och 2-2 var ett faktum med fem minuter kvar att spela.

Milan var på väg mot ett nytt bottennapp på hemmaplan men då klev inhopparen Ante Rebic fram igen. Zlatan Ibrahimovic stod för förarbetet och Rebic placerade vackert in segermålet 3-2 med vänsterfoten på tilläggstid.

– Jag är nöjd eftersom jag bevisade vad jag kan göra och vi tog tre viktiga poäng, vilket är det viktigaste. Nu ska vi bara fortsätta så här. Zlatans erfarenheter och hans personlighet hjälper oss mycket, säger Ante Rebic.

Zlatan om mötet med Sema

Både inför matchen och efteråt sågs Ibrahimovic och landsmannen Sema prata med varandra.

Och Milanstjärnan är imponerad.

– Vi pratade innan matchen och bytte tröja efter matchen. Vi pratade lite då. Vi hann inte prata så mycket, men jag tycker att han gjorde ett bra jobb i dag. Första halvleken var bra, de gjorde det svårt för oss. I andra drog vi upp tempot, fick fler chanser och utnyttjade det, men jag tycker att han gjorde en bra match, säger han till Fotbollskanalen.

Om segern säger han så här:

- Det betyder väldigt mycket. Vi vann i Cagliari, vi vann i dag och vi vann i Coppa Italia. Det här självförtroendet följer med. Det var ingen lätt match, det var en tuff match. De två målen vi fick emot oss ska inte hända, men det hände och vi reagerade bra och gjorde mål i slutet och vann matchen. Vi fick publiken med oss och det är viktigt för spelarna att få med sig det här självförtroendet.