Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänar mer än hela deras Serie A-lag

Foto: PETRO FIUZA / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO IMAGES / GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGE
Foto: REUTERS

Cristiano Ronaldo är Serie A:s bäst betalde spelare genom tiderna.

Hans årslön ligger på 330 miljoner kronor om året – över 250 miljoner mer än tvåan Matthijs de Ligts inkomst för samma period. 

Cristiano Ronaldo är en av världens rikaste idrottare. Enligt den amerikanska affärstidningen Forbes drog 34-åringen in över en miljard kronor under 2018. 

Och 2019 kommer att bli ett nytt megaår för portugisen. La Gazzetta dello Sport har i dag, tisdag, gjort en stor sammanställning av spelarlönerna i Serie A, vilket Fotbollskanalen rapporterar om. Ronaldo toppar föga förvånande listan – med en enorm marginal.

Ronaldo tjänar mest i Serie A

Ronaldo tjänar 31 miljoner euro netto, alltså knappt 330 miljoner kronor, om året. Det är en siffra som överstiger den totala lönebudgeten för seriesjuan Hellas Verona, som sammanlagt betalar ut 265 miljoner kronor i spelarlöner.   

Ronaldos lagkamrat Matthijs de Ligt ligger tvåa i den totala löneligan på 85 miljoner kronor om året. Juventus har sammanlagt en lönebudget på över tre miljarder kronor. 

Romelu Lukaku och Gonzalo Higuain delar på tredjeplatsen på listan med knappt 80 miljoner kronor om året. 

Lönelistan över Serie A-svenskarna toppas av Sampdorias Albin Ekdal. Han tjänar strax under tolv miljoner kronor om året. Landslagsmålvakten Robin Olsen drar in strax över fem miljoner i årsinkomst.