Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tar upp 13% av budgeten själv

Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Här är Zlatan Ibrahimovics årslön.

Den svenske anfallsstjärnan är bäst betald i AC Milan.

Det visar en sammanställning från Calcio e finanza

I våras förlängde Zlatan Ibrahimovic, som fyller 40 år på söndag, sitt kontrakt med AC Milan. Zlatan återvände till Italien för en andra sejour Milan i januari 2020 efter ett par år i LA Galaxy. 

Nu står det klart hur mycket den svenske anfallsstjärnans kontrakt med storklubben är värt. Det är den italienska sajten Calcio e Finanza som har gjort en sammanställning över Milans lönekostnader för säsongen 21/22.

Sajten rankar spelarnas nettoinkomst, det vill säga efter skatt, och då toppar Zlatan lönelistan med sina 71 miljoner kronor om året. Det innebär att Ibrahimovic har en månadslön på knappt sex miljoner kronor, eller om man så vill ungefär 194500 kronor om dagen. 

Tvåa på listan delas mellan mittbacken Alessio Romagnoli, Ante Rebic och nyförvärvet Olivier Giroud. Trion tjänar 35 miljoner kronor var om året. 

Totalt betalar Milan ut nästan 537 miljoner kronor i nettolöner den här säsongen. 13,2% av de pengarna går till Zlatan Ibrahimovic, enligt Calcio e Finanzas siffror. 

Zlatan ser ut att missa fler matcher

Milan har fått en fin inledning på säsongen och ligger tvåa i Serie A efter sex omgångar. För Zlatans del har däremot säsongsupptakten varit tyngre. 

Rehabiliteringen från knäskadan som stoppade Zlatan från sommarens EM höll honom borta från Milans inledande matcher i ligan. Men i den tredje omgången var Zlatan tillbaka och krönte sitt inhopp mot Lazio med att göra mål.

Efter det har svensken drabbats av nya skadeproblem. En känning i hälsenan har stoppat Zlatan från ligamatcherna mot Juventus, Venezia och Spezia – och Zlatan är inte heller med i truppen till tisdagens Champions League-match mot Atlético de Madrid. Enligt Corriere della Serra väntas Ibrahimovic också missa helgens ligaomgång mot Atalanta, den kommande landslagssamlingen men ska vara redo för comeback när Hellas Verona besöker San Siro den 16 oktober.