Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska landslagsduon mästare med Juventus

Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Foto: INA PHOTO AGENCY/SHUTTERSTOCK / INA PHOTO AGENCY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Svenskorna Linda Sembrant och Lina Hurtig kan titulera sig italienska mästare. Juventus besegrade Napoli med 2–0 vilket gör att seriesuveränens försprång i ligan är ointagligt.

Att säga att Juventus har varit fullkomligt dominant i det italienska ligaspelet är ingen överdrift. Laget har vunnit samtliga 20 matcher och har en målskillnad på 69–10.

Allt som oftast har man Linda Sembrant och Lina Hurtig i startelvan, men mot Napoli var svenskduon utanför startelvan. Sembrant byttes in i andra halvlek medan Hurtig vilade.

Hurtig lämnade redan i första halvlek i matchen mot Florentia förra veckan och enligt italienska medieuppgifter rörde det sig om en muskelskada.

Hurtig har annars stått för en fin debutsäsong i Juventus där hon gjort sju mål på 15 matcher. Mittbacken Sembrant har i sin tur gjort tre mål den här säsongen.

Ligatiteln var Juventus fjärde raka. Laget har två matcher kvar att spela och har 60 insamlade poäng. Milan är närmast, elva poäng bakom med tre matcher kvar.