Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevski hjälte: ”Jag får rysningar”

Kulusevski placerar in 1-0.
Foto: C More
Kulusevski kramas om av Cristiano Ronaldo.
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dejan Kulusevski under sin debut.
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski har fått en drömdebut i Juventus.

Mot Sampdoria gjorde han mål redan efter 13 minuter och Juventus vann matchen med 3-0.

– Kvalitetsspelare är alltid välkomna, säger tränaren Andrea Pirlo till Sky Sports efter matchen.

Dejan Kulusevski kunde inte ha önskat sig en bättre debut i Serie A för Juventus. 

I den 13:e minuten försökte Cristiano Ronaldo ta sig in i straffområdet och avsluta men bollen studsade ut till Dejan Kulusevski.

Den 20-årige svensken drog till direkt med vänsterfoten och med en perfekt placerad bredsida såg han till att bollen rullade längs marken och gick in bredvid den vänstra stolpen.

– Med sin silkeslena vänsterfot placerar han in första målet för säsongen för sig själv och för Juventus, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C More.

”Det här är ett klassmål”

– Wow, vilken debut, utbrister experten Matias Concha och fortsätter:

– Det här är ett klassmål Jesper Hussfelt!

– Det är så behärskat och lugnt och det är det här Juventus har lagt upp några hundra miljoner för att han ska göra, säger Hussfelt.

– Jag får lite rysningar. Det är lite minnen från Zlatan Ibrahimovic debut mot Brescia borta som började med ett mål direkt för Zlatan.

Efter smakstarten hade Kulusevski svårt att ta sig till några riktigt heta lägen men i den andra halvleken utökade Juventus till sist genom Leonardo Bonucci. I den 78:e minuten tryckte mittbacken in bollen i öppet mål efter flipperspel på en hörna.

Juventus vann med 3-0

Kulusevski byttes ut i den 82:a minuten och från bänken fick han se sin lekkamrat Cristiano Ronaldo göra 3-0 sex minuter senare.

– Gör du mål i debuten i en storklubb som Juventus är det en succédebut, konstaterade Hasse Backe i C Mores studio efter matchen och Kulusevski lär inte ha försämrat sina chanser att få starta när anfallsstjärnan Paolo Dybala är skadefri.

– Vi försöker hitta rätt balans. Kvalitetsspelare är alltid välkomna. Vi kommer försöka leta efter lösningar för att ha så många begåvade spelare på planen som möjligt, säger tränaren Andrea Pirlo efter matchen.

Se samtliga Serie A-matcher exklusivt på C More - hela säsongen.

Här får Kulusevski ta emot priset