Stoppas från spel – efter operationen

Foto: MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK / MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Christian Eriksen drabbades av ett hjärtstillestånd under Danmarks EM-premiär. 

Dansken fick därefter en hjärtstartare inopererad – den ser just nu ut att stoppa Eriksen från fortsatt spel i Serie A. 

– Han kan inte få grönt ljus för att spela i Italien, säger Francesco Braconaro som sitter i tekniska vetenskapliga kommittén för ligan. 

Under Danmarks EM-premiär mot Finland kollapsade Christian Eriksen. Den danske stjärnan fick återupplivas efter ett hjärtstillestånd. 

Efter matchen fick Eriksen en defibrillator, en typ av hjärtstartare, inopererad. Och efter sex dagar på sjukhus fick den danska stjärnan lämna Rikshospitalet i Köpenhamn. 

Sedan dess har det varit tyst kring 29-åringen och det har spekulerats kring hans fortsatta framtid som fotbollspelare. Efter sju år i Tottenham värvades han till Inter där han föregående säsong var med och tog hem ligatiteln. 

”Kan inte få grönt ljus i Italien” 

Och nu kommer beskedet som kommer att påverka mittfältsstjärnans framtid i Serie A. Han stoppas nämligen från fortsatt spel i ligan, det meddelar Francesco Braconaro, medlem i det tekniska vetenskapliga kommittén för ligan. 

– Han kan inte få grönt ljus för att spela i Italien. Om spelaren tar bort defibrillatorn och det kan konstateras varför han drabbades av hjärtstilleståndet, då kan han återvända och spela för Inter, säger han enligt bold.dk.