Insigne firar sitt mål. Foto: Ciro FuscoInsigne firar sitt mål. Foto: Ciro Fusco
Insigne firar sitt mål. Foto: Ciro Fusco
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst

Stolpen var i vägen för Napolis serieledning

Publicerad

Napoli missade chansen att återta serieledningen i Serie A.

Trots mängder av klara målchanser fick man bara 1-1 hemma mot Milan.

Närmast kom Dries Mertens som träffade stolpen från nära håll.

Efter Juventus poängtapp i fredags hade Napoli chans att ta återta serieledningen i Serie A.

Och man fick bästa tänkbara start på hemmamatchen mot Milan. Med fem minuter kvar av första halvlek vek yttern Lorenzo Insigne in från vänsterkanten och avlossade ett skott. Bollen ändrade riktning på Milan-backen Ignazio Abate och ställde Gianluigi Donnarumma i gästernas mål.

Snabb kvittering

Men Napoli klarade inte av att hålla ledningen speciellt länge. Bara minuter efter Insignes mål dök Giacomo Giacomo Bonaventura upp i bortre delen av straffområdet och kunde omarkerad raka in kvitteringen bakom Pepe Reina.

Trots flera fina chanser i andra halvlek, den bästa hade Dries Mertens, lyckades Napoli inte avgöra.

Napoli vann avsluten med 16-4 och hade klart mest bollinnehav, men lyckades inte förvalta sitt övertag i mål.

Napoli är fortfarande en poäng efter Juventus i tabelltoppen med tolv omgångar kvar att spela.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag