Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans hyllning: ”Jag beundrar honom stort”

Innan avresan till Milano besökte Zlatan en träning med ”Gatans lag” på Tele 2 arena. Se spelarnas reaktion.
Foto: RICHIARDI FOTOCRONACHE / © BILDBYRÅN
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic och Giorgio Chiellini spelade tillsammans Juventus. 

Stjärnbacken kommer ihåg hur det vara att spela med svensken – och hyllar honom i en intervju med Corriere dello Sport. 

– Han fick ut det bästa av mig. Jag beundrar honom stort, säger Juventusspelaren. 

Efter ett längre uppehåll på grund av coronaepedimin är Serie A tillbaka den 20 juni. Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut den sista juni, men enligt uppgifter till La Gazzetta dello Sport kommer svensken att skriva ett nytt kontrakt som sträcker sig över augusti med den italienska storklubben. 

Redan den 7 juli är det dags för mötet mellan Juventus och Milan och då kan Ibrahimovic ställas mot sin tidigare lagkamrat och stjärnan Giorgio Chiellini. Duon spelade tillsammans i Juventus och i intervju med Corriere dello Sport hyllar den italienska backen svensken. 

”Beundrar honom stort”

– Christiano (Ronaldo) har gjort mängder av mål, men han som kommer finnas i mitt hjärta är Zlatan Ibrahimovic. Vi var följeslagare i början. Jag var väldigt ung och försökte alltid jämföra mig med honom. Jag följde honom överallt, säger backen och fortsätter:

– Att våga utmana ”Ibra” i en-mot-en-duell innebar att man fick respekt. Jag drog mig aldrig tillbaka och efter varje utmaning med honom kände jag mig starkare. Han fick ut det bästa av mig. Jag beundrar honom väldigt mycket. 

Milan spelar sin första match efter uppehållet mot Lecce den 22 juni. Juventus möter Bologna samma dag.