Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bonucci backar efter sitt 50-50-uttalande

Foto: FABIO MURRU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FABIO MURRU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FABIO MURRU / AP TT NYHETSBYRÅN

Moise Kean fick utstå rasistiska rop mot sig efter segern mot Cagliari. 

Leonardo Bonucci tyckte då att skulden borde vara 50/50. 

Nu ber mittbacken om ursäkt. 

– Jag fördömer bestämt alla former av rasism och diskriminering, säger han enligt The Guardian.  

Juventus vann matchen mot Cagliari på bortaplan med 2-0. Det avgörande målet gjorde gjorde anfallaren Moise Kean och ställde sig framför Cagliaris supportrar och firade. 

Då skämde Cagliari-fansen ut sig. Enligt Juventus-spelarna riktade hemmaklacken rasistiska hån mot Moise Kean, som har rötter i Elfenbenskusten. Juventus mittback, Leonardo Bonucci, tyckte då att hela skulden inte skulle falla på Cagliaris kurva. 

– Det kom rasistiska hån efter hans mål. Blaise (Matuidi) hörde det och blev arg. Jag tycker att skulden är 50/50, Moise skulle inte ha gjort så och kurvan skulle inte ha reagerat så, sade han efter matchen enligt Football Italia.

Vill se avstängning på livstid 

Juventus tränare, Max Allegri, menade att han inte såg situationen, men säger att han vill se en lösning på problemet genom att porta enskilda individer. 

– Vi måste använda kamerorna, hitta de som gör det och straffa dem. Det är väldigt lätt, identifiera dem och stäng av dem – inte bara ett eller två år utan på livstid. Vi har tekniken, det kan bli gjort om myndigheterna vill det.


LÄS MER: Serie A 2018/2019 – allt du behöver veta 


Ber om ursäkt 

Moise Kean stöttades av bland annat Raheem Sterling, Paul Pogba och Curties Davies efter händelsen. Och flera andra fotbollsstjärnor backade den unga anfallaren. 

”Allt vi kan göra är att skratta”, skrev Sterling.

Nu backar Leonardo Bonucci och ber om ursäkt och menar att han blivit missförstådd. Han skrev på Instagram: 

– Jag intervjuades strax i slutet av matchen, och mina ord har blivit tydligt missförstådda, förmodligen för att jag var för hastig i det sätt jag uttryckte mina tankar. 

Han fortsätter: 

– Timmar och år vore inte tillräckligt för att prata om det här ämnet. Jag fördömer bestämt alla former av rasism och diskriminering. Övergreppen är inte acceptabla och det får under inga omständigheter missuppfattas, skriver The Guardian.