Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Statistiken: Zlatan blir bara bättre och bättre

Foto: SPADA / AP TT NYHETSBYRÅN

Milan ställs mot Celtic på bortaplan under torsdagskvällen.
Inför matchen har Gazzetta dello Sport djupdykt i statistik om Zlatan Ibrahimovic: 

”Märkligt nog visar det sig att svensken vid 39 års ålder förbättras – och det är en betydande förbättring”, skriver Gazzettan. 

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att imponera i Italien. 

Hypen kring svensken blev inte heller mindre av att han klev fram som tvåmålsskytt mot Inter i lördags efter sitt uppehåll på grund av att han testats positivt för corona. 

När Milan ställs mot Celtic i det inledande gruppspelet i Europa League finns svenska superstjärnan med i truppen – och italienska Gazzettan har djupdykt i statistik. 

Med ett rankningsverktyg har de fått fram olika koefficienter, dels för att jämföra förbättring men även olika ligors svårighetsgrader på ligor Zlatan har spelat i. 

Blir bättre och bättre med åren 

Av Gazzetta dello Sports studie framgår det att Ibrahimovic presterar som bäst i sina klubblag. Samt att han är lite mindre effektiv i europeiska cuper, något som framför allt märktes i Manchester United menar tidningen. Deras statistik pekar även på att Zlatan inte spelat som bäst i landslagsspel. 

Det som Gazzettan imponeras mest av är att svensken bara verkar bli bättre och bättre med åren.

”Märkligt nog visar det sig att svensken vid 39 års ålder förbättras – och det är en betydande förbättring mellan första och andra säsongen i MLS, och förbättringen bekräftas ytterligare av återkomsten till Serie A”, skriver tidningen. 

Alla snackisar från Serie A med Therese Strömberg