Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ställd – efter nya frågan om Zlatan

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ANTONIO CALANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Milan har återuppstått efter Zlatan Ibrahimovics återkomst i januari.

Frågan är: Hur hade det sett ut om den tidigare krisande klubben värvat svensken tidigare?

– Bra fråga. Men den är omöjlig att svara på, säger tränaren Stefano Pioli.

Den sovande jätteklubben har efter ett par års rejäl kräftgång åter fått upp hoppet om framtiden. I och med Zlatan Ibrahimovics återkomst till Milan har flera spelare och ledare vittnat om hur de har höjt sig. 

En av dem: mittfältaren Ismaël Bennacer.  

– Han har bidragit med massor av saker, han är en stor spelare, en vinnare. Han har mycket erfarenhet som inte vi andra har, så det är bra för oss att få spela med honom, sa han nyligen till SportExpressen.

Milan har spelat nio matcher sen Zlatan Ibrahimovic debuterade hemma mot Sampdoria den sjätte januari och man har endast förlorat en av dessa: Derbyt mot Inter, där man tappade en 2-0-ledning.

För närvarande ligger klubben på plats tio i en mycket jämn Serie A-tabell, där man numera har häng på Europaplatserna. Inför måndagskvällens hemmamöte med Torino är tränare Stefano Pioli segerviss.

– Vi måste hålla fast vid de saker som har varit positiva och gå in med samma inställning som vi har visat upp de senaste matcherna, säger Pioli på presskonferensen och fortsätter:

– Om vi spelar med intensitet så uppnår vi bra resultat. Om vi tillåter att intensitetsnivån sjunker så får vi betala för det.

Pioli: ”Zlatan fick mig att ändra formation”

Han menar att man i Zlatan Ibrahimovic har fått en ledare som med sin blotta närvaro höjer sina medspelare. När han får frågan om hur det hade sett ut om Milan haft svensken i laget redan från säsongsstart svarar han:

– Det är en bra fråga, men den är omöjlig att svara på. När ”Ibra” pratar är det alltid av en anledning. Han sa att jag kunde lita på honom när han kom hit, han sa att han var i så pass bra form att han kunde fortsätta spela och han har tränat hårt.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic återvände till den rödsvarta klubben skrotades också det så kritiserade 4-3-3-systemet. De senaste nio matcherna har Milan spelat med en klassisk 4-4-2-uppställning – och i majoriteten av dem med Zlatan Ibrahimovic som den självklara referenspunkten där uppe.

– Vi har egenskaperna för att spela med det här systemet och du kan se att laget är lyckligare med de här rollerna. Det var Ibrahimoviics ankomst som fick mig att tänka om gällande formationen. Det är mer balanserat och solitt nu, samtidigt som vi skapar fler målchanser, säger Pioli.

I italienska medier har det den senaste tiden spekulerats i Stefano Piolis framtid. Skulle Milan missa en Europaplats anser flera tidningar att han hänger löst.

– Jag är fullt medveten om min roll, att det här är en storklubb och att det är naturligt att det alltid kommer att finas rykten om min framtid. Men vi måste fokusera på säsongen, för det finns 45 poäng att spela om. Jag är inte orolig för min framtid och jag tänker inte alls på det. Jag har hela tiden känt klubbens stöd, säger Pioli.

 

LÄS MER: Stoppas från att värva Alexander Isak i sommar

LÄS MER: Ciro Immobiles galna säsong - utklassar Messi 

LÄS MER: Modellen pekas ut som Neymars nya flickvän