Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkas efter bara 111 dagar på posten

Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: DANIELE BUFFA / IMAGEPHOTO / INSIDEFOTO / IMAGO IMAGES/INSIDEFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Marco Giampaolo är historisk.

Efter 111 dagar på posten och en katastrofstart på säsongen har tränaren fått sparken av Milan.

Nytt klubbrekord, enligt Football-Italia. 

Milan har öppnat Serie A-säsongen minst sagt skakigt och har noterats för fyra förluster på de sju inledande matcherna.

Nu får det konsekvenser.

Under tisdagskvällen meddelade Serie A-klubben att man bestämt sig för att gå skilda vägar med tränaren Marco Giampaolo, endast 111 dagar efter att han ersatte Gennaro Gattuso på posten. Aldrig tidigare har en tränare i Milan fått sparken efter så kort tid, skriver Football-Italia. 

”AC Milan meddelar att Marco Giampaolo har fått lämna sitt uppdrag som huvudtränare. Klubben vill tacka Marco för hans arbete och önskar honom det bästa i hans fortsatta karriär” skriver klubben på sin hemsida.

Blir sjätte tränaren sedan 2016

Giampaolo hade visat upp fina resultat med Sampdoria då han i somras värvades av den rödsvarta Milanoklubben, som  enligt uppgifter till Football-Italia nu kan komma att ersätta Giempaolo med Stefano Pioli.

Luciano Spalletti ska ha varit Milans förstaval, men de lyckades inte komma överens med den förre Roma- och Intertränaren.

Milan har under de senaste åren avverkat en rad tränare Pioli, eller vem det nu blir som anställs, blir klubbens sjätte tränare sedan våren 2016.