Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slog tidernas rekord – i sin tredje match

Foto: JONATHAN MOSCROP VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: FABIO MURRU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är historisk.

Svensken tog sin 150:e seger i sin 222:a match i den italienska ligan.

Därmed slog han Serie A-rekordet, enligt OptaPaolo.

– Alla är rädda för honom, säger lagkamraten Hakan Calhanoglu till Bild.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första start på San Siro sen återkomsten till Milan.

Men lämnade planen mållös.

Svensken var dock inblandad i Milans segermål, som Ante Rebic skickade in med matchens sista spark på tilläggstid, och laget tog tre blytunga poäng hemma mot Udinese.

Efter 3-2-segern konstaterar statistikkontot OptaPaolo att Zlatan Ibrahimovic, 38, är historisk. Segern var nämligen hans 150:e i den italienska ligan – och det i hans 222:a match.

Så snabbt har ingen annan spelare kommit upp i 150 segrar sen trepoängssysystemet infördes och Ibrahimovic petar ner Inter-ikonen Esteban Cambiasso (230 matcher) från tronen.

Zlatan Ibrahimovic historisk

Zlatan Ibrahimovic har tidigare representerat Juventus, Inter och Milan och nu är han tillbaka i den rödsvarta Milanoklubben för sin andra sejour. Och det råder ingen tvekan om att han redan efter tre matcher har haft en positiv inverkan på sin nygamla klubb.

Efter tre matcher har det tidigare krisande Milan tagit sju poäng och hoppet om Europaspel är plötsligt tänt igen.

– Vi behövde en ledare som han. Han är i grym form och har bevisligen tränat på bra under sitt uppehåll. Trots att han är 38 år gammal är alla motståndare rädda för honom, säger lagkamraten Hakan Calhanoglu till Bild.

Han fortsätter:

– När Zlatan byttes in i sin första match blev supportrarna fullständigt galna. Milan känns levande igen nu när Zlatan är tillbaka och hans blotta närvaro gör klubben mer spännande. Sen han kom har vårt självförtroende blivit bättre och det jag gillar med honom är att han öppet säger till mig om jag gjort något fel. Han bryr sig inte om jag håller med honom eller inte. Han vet vad som är rätt och han behandlar alla på samma sätt.

https://twitter.com/OptaPaolo/status/1218888972266590209

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen