Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Davide Astori, 31, hittad död på hotell

Foto: GREGORIO BORGIA / AP
Foto: MAURIZIO DEGL'INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den italienska landslagsspelaren Davide Astori är död.

Han hittades på sitt hotellrum på söndagsmorgonen, enligt Gazzetta dello Sport.

Astori, som var kapten i Fiorentina, blev 31 år.

Landslagsdebuten skedde 2010. Astori var med i Italiens trupp i Confederations Cup 2013, där han gjorde mål i bronsmatch som italienarna vann mot Uruguay.

David Astori har spelat 14 landskamper för Italien. När Sverige mötte Italien i playoff till VM satt han på bänken.

Han har spelat för Fiorentina sedan 2015. Han kom tidigare i veckan överens med Florens-klubben om att förlänga kontraktet till 2022.

Mittbacken Astori har tidigare representerat bland annat Roma och Cagliari. Karriären inleddes i Milans ungdomslag.

Davide Astori hittades livlös

Den italienska sporttidningen Gazzetta dello Sport rapporterar att Davide Astori hittades livlös på sitt rum på hotellet Là di Moret i Udine. Fiorentina skulle senare på söndagen möta Udinese i serie A. 

Enligt Gazzettan hade Astori förmodligen dött i sömnen. Dagstidningarna La Repubblica och La Stampa skriver att dödsorsaken tros vara hjärtproblem.

– Vår uppfattning är att spelaren dog av hjärtstillestånd, av naturliga orsaker, säger Antonio De Nicolo, som är åklagare i Udine.

– Det är konstigt eftersom fotbollsproffs hälsa testas och följs upp noga, säger De Nicolo enligt italienska medier.

Engelska Daily Mail skriver att hans lagkamrater blev överraskade när Astori inte dök upp till frukosten på morgonen. När Astori inte heller svarade i telefon bröt de upp dörren till hans hotellrum och hittade honom i sängen.

– Han kom inte till frukosten klockan halv tio, och han brukar alltid vara först på plats, säger Fiorentinas talesperson Arturo Mastronardi enligt Football Italia.

Den siste att se Astori vid liv

– Myndigheterna har tagit hand om kroppen för obduktionen, som jag tror kommer att ske senare i dag. Vi har inga fler detaljer, säger Mastronardi.

Talespersonen säger att den siste som såg Astori vid liv var målvakten Marco Sportiello. 

– Hans familj är från Bergamo, så hans föräldrar fick beskedet via telefon. Hans partner fick beskedet personligen av några i klubben som besökte henne i hemmet. Laget kommer att återvända till Florens i dag, säger Mastronardi.

https://twitter.com/acffiorentina/status/970255654240833536

Dagens Fiorentina-match i serie A, borta mot Udinese, ställdes in efter beskedet. 

– Efter den tragiska nyheten som skakat Fiorentina och hela fotbollsvärlden, kommer Udinese–Fiorentina att spelas på ett senare datum, säger Serie A-chefen Giovanni Malagò enligt Gazzettan.

Davide Astori hedrades i Genua

12.30 på söndagen skulle Genua och Cagliari mötts på Stadio Luigi Ferraris. Men när dödsbeskedet kom sköts matchen upp. Astori, som spelade för Cagliari i sex år, hedrades med applåder på arenan.

Senare kom beskedet att samtliga serie A-matcher i dag – däribland Milano-derbyt mellan Milan och Inter – skjuts upp. Detta efter en formell begäran från spelarfacket.