Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Akeem Omolade död – blev endast 39 år

En 39-åring hittades avliden i sin bil i Palermo på Sicilien. 

Den bortgångna personen visade sig vara Akeem Omolade, en före detta nigeriansk anfallare som spenderade hela sin karriär i Italien. 

Akeem Omolade lämnade hemlandet Nigeria för Italien som 17-åring och hamnade i Treviso. Inom bara ett par år hade han fått göra sin Serie A-debut med Torino. Resten av karriären spenderades på lägre nivå.

Omolade sägs ha dragit med en besvärlig och ”seriös” benskada och ska ha hittats medvetslös i sin bil av en bekant. Ännu har inte dödsorsaken blivit känd för allmänheten.

”Kärlek till Omolades nära och kära”

Torino har gått ut med ett pressmeddelande efter chockbeskedet.

”Presidenten Urbano Cairo och hela klubben deltar hjärtligt i familjen Omolades smärta för Akeem Omolades död, en före detta fotbollsspelare i Torino. När han anlände till Toro från Treviso, spelade Omolade först i Primavera-truppen och senare i förstalaget, och gjorde sin Serie A-debut med ”Granaten” den 2 februari 2003 i matchen mot Inter.

Hela Granatvärldens kärlek går till Omolades nära och kära, släktingar och vänner”, skriver Serie A-klubben på sin hemsida.


Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg: ”Så skönt att ha någon som förstår”