Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen bakom affären – Ronaldo lämnar i raseri

Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Florentino Perez, Real Madrids president. Foto: ANGEL DIAZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid i ilska.

Spanska tidningen As skriver om en "förstörd" relation med presidenten Florentino Pérez som sprack fullständigt redan i fjol.

Orsaken?

Ett brustet löfte från presidenten till Ronaldo.

Nio år och tre dagar har gått sedan Cristiano Ronaldo skrev på för Real Madrid.

Nu är portugisen ett minne blott för klubben som han vunnit fyra Champions League-titlar och två ligatitlar med.

"Mina år i Real Madrid, och staden Madrid, har förmodligen varit de lyckligaste i mitt liv. Jag känner en stor tacksamhet till klubben, till fansen och till staden. Jag kan bara tacka  alla för kärleken ni har gett mig", skriver Ronaldo i ett öppet brev på Real Madrids hemsida.

 

LÄS MER: Semifinaler i VM – allt du behöver veta om matcherna 

 

As: Spricka mellan Ronaldo och Real

Övergångssumman uppges ligga på mellan 100 och 105 miljoner euro – motsvarande en dryg miljard svenska kronor – och portugisen väntas skriva på ett fyraårskontrakt med Juventus. 

Men någon stort avsked för Cristiano Ronaldo från Real Madrid blir det inte, och katalanska Sport har slagit fast att det är klubben som avsiktligt inte har velat ge sin anfallsstjärna det.

Orsaken är att Ronaldos ansträngda relation till klubbpresidenten Florentino Pérez. Spanska tidningen As beskriver den som "förstörd" efter att Ronaldo inte fått den kontraktsförnyelse han blivit lovad.

 

LÄS MER: Frankrike i VM – trupp, betyg och matcher 

 

"Ronaldo rasande på klubben"

År 2016 förlängde Ronaldo sitt kontrakt med klubben fram till och med 2021. Under 2017 blev han lovad en högre lön - i paritet med Leo Messis - av Florentino Pérez, om klubben vann Champions League, vilket de också gjorde.

Men något nytt kontrakt erbjöds han inte. 

Det ska, enligt As, ha "tänt en låga" i Ronaldo som under det senaste året har växt till ett rent raseri gentemot presidenten. Det senaste året har mest handlat om flera utspel från Ronaldos sida - mot Pérez och klubben - om att portugisen vill bli bättre betald.

Sprickan har bekräftats genom nu när Ronaldo - trots sina framgångar i klubben - inte får något större avsked, hävdar katalanska Sport som slår fast att Ronaldo är "vansinnig" på klubben. Avskedet beskrivs som "frostigt" och liknas vid Raúls och Iker Casillas plötsliga avsked från Real Madrid.

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

 

Jagar Neymar som ersättare

Ronaldo bekräftar att han själv begärt att få lämna.  

"Tillfället för mig har kommit att börja på en ny väg i livet och därför har jag bett klubben att acceptera min önskan att få flytta. Det är så jag känner och jag ber alla, speciellt våra fans, att visa förståelse”, skriver Ronaldo i sitt öppna brev.

Under tisdagen stängdes affären.

Real Madrid ska redan ha spanat in sin ersättare till Cristiano Ronaldo. Presidenten Florentino Pérez har sedan flera år önskat Neymar i sitt lag – trots dennes förflutna i Barcelona – och nu intensifieras förhandlingarna med Paris Saint-Germain för att locka över brasilianaren. Enligt Mundo Deportivo har Real Madrid skickat en representant till Brasilien "för att skynda på hans övergång till Real Madrid". 

 

LÄS MER: VM 2018 på tv – så sänds fotbolls-VM 

LÄS MER: England i VM – trupp, betyg och matcher 

LÄS MER: Belgien i VM – trupp, betyg och matcher 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!