Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sänkte sitt gamla lag i kaosmatchen

Foto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hatmötet mellan Fiorentina och Juventus levde onekligen upp till sitt epitet.

Fiorentina ansåg sig bli blåsta på en straff i den första halvleken.

Domaren Marco Guida ändrade sitt domslut efter tre minuters VAR-granskning.

I stället kunde gamle Fiorentina-spelaren Federico Bernardeschi avgöra matchen.

Bataljerna mellan Fiorentina och Juventus har alltid varit stekheta på Stadio Artemio Franchi i Florens och det har utan tvekan bjudits på ett par minnesvärda matcher genom åren.

Alla minns väl Giuseppe Rossis hattrick säsongen 2013? 

Fiorentina blåsta på straff

Riktigt så dramatiskt blev det inte den här gången, även om matchen hade en del inslag av omdiskuterade domslut. Fiorentina fick en tilldömd straff i den första halvleken.

Ja, det var i alla fall vad alla trodde. Fiorentinas Jordan Veretout tog tag i bollen och gjorde sig redo för att skjuta straffen.

Men kort efter huvuddomarens beslut tillkallade VAR-teamet videogranskning där man till slut valde att blåsa offside. Efter tre minuter ändrade domaren Marco Guida sitt beslut till offside.

På reprisbilderna som kablades ut kunde man tydlig se att Marco Benassi stod offside, men eftersom att han fick bollen av Juventus-spelaren Alex Sandro, menar vissa att Benassi inte borde ha flaggats för offside.

Bernardeschi avgjorde

I den andra halvleken var det dags för Juventus att vakna och kliva in i handlingen. Federico Bernardeschi, som lämnade Fiorentina för Juventus i sommar, fälldes utanför straffområdet och fick en frispark.

Han valde själv att ta hand om frisparken och förvaltade den på bästa sätt genom att skruva in 1-0 i målvaktens hörn. 

Gonzalo Higuain ville inte vara sämre än sin lagkamrat. Argentinaren förvaltade en perfekt passning i den 85:e minuten och placerade iskallt in 2-0.

Det blev också slutresultatet. Juventus går i och med segern, upp i tillfällig serieledning, två poäng före Napoli som möter Lazio på lördagen.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!