Foto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MAURIZIO DEGL INNOCENTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sänkte sitt gamla lag i kaosmatchen

Publicerad

Hatmötet mellan Fiorentina och Juventus levde onekligen upp till sitt epitet.

Fiorentina ansåg sig bli blåsta på en straff i den första halvleken.

Domaren Marco Guida ändrade sitt domslut efter tre minuters VAR-granskning.

I stället kunde gamle Fiorentina-spelaren Federico Bernardeschi avgöra matchen.

Bataljerna mellan Fiorentina och Juventus har alltid varit stekheta på Stadio Artemio Franchi i Florens och det har utan tvekan bjudits på ett par minnesvärda matcher genom åren.

Alla minns väl Giuseppe Rossis hattrick säsongen 2013? 

Fiorentina blåsta på straff

Riktigt så dramatiskt blev det inte den här gången, även om matchen hade en del inslag av omdiskuterade domslut. Fiorentina fick en tilldömd straff i den första halvleken.

Ja, det var i alla fall vad alla trodde. Fiorentinas Jordan Veretout tog tag i bollen och gjorde sig redo för att skjuta straffen.

Men kort efter huvuddomarens beslut tillkallade VAR-teamet videogranskning där man till slut valde att blåsa offside. Efter tre minuter ändrade domaren Marco Guida sitt beslut till offside.

På reprisbilderna som kablades ut kunde man tydlig se att Marco Benassi stod offside, men eftersom att han fick bollen av Juventus-spelaren Alex Sandro, menar vissa att Benassi inte borde ha flaggats för offside.

Bernardeschi avgjorde

I den andra halvleken var det dags för Juventus att vakna och kliva in i handlingen. Federico Bernardeschi, som lämnade Fiorentina för Juventus i sommar, fälldes utanför straffområdet och fick en frispark.

Han valde själv att ta hand om frisparken och förvaltade den på bästa sätt genom att skruva in 1-0 i målvaktens hörn. 

Gonzalo Higuain ville inte vara sämre än sin lagkamrat. Argentinaren förvaltade en perfekt passning i den 85:e minuten och placerade iskallt in 2-0.

Det blev också slutresultatet. Juventus går i och med segern, upp i tillfällig serieledning, två poäng före Napoli som möter Lazio på lördagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag