Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågningen: ”Jag gillar inte det här projektet”

Foto: ITALY PHOTO PRESS / ZUMA PRESS/IBL
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SIPA/SHUTTERS / FOTOTRICARICO/IPA/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

MILANO. Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola är känd för att säga precis vad han tycker. 

I en intervju efter Milans senaste seger sågar han klubbens projekt, samtidigt som han hyllar sina egna spelare i laget. 

– Jag hoppas att Zlatans karriär aldrig tar slut, säger han.

Sedan Zlatan Ibrahimovic kom tillbaka till Milan är laget obesegrat i fem raka matcher i ligan och cupen. På fredagskvällen vann de med 1-0 mot Brescia och tog sig upp på en åtminstone tillfällig Europa League-plats i tabellen.

Detta efter att ha harvat runt på mitten och endast vunnit sex matcher totalt under hösten. 

Nu har svenskens agent pratat med italienska medier, och sågar i stort sett hela Milans trupp.

– Jag gillar inte det här projektet, för det här är inte det Milan som världen känner till och jag tror inte heller att det här är laget som Maldini och Boban (Milans sportdirektörer) drömmer om, säger han till Sportitalia enligt Milannews.it

– Jag tror inte ens att Elliott (Management, hedgefondbolaget som äger Milan) tycker att det här är det riktiga Milan. Jag har aldrig pratat med Gazidis (Ivan, Milans vd) eller någon annan, men om det här är det Milan de vill ha så föreslår jag att de hittar en köpare till klubben så snart som möjligt. 

”Fanns många alternativ för Zlatan”

Agenten får även frågor om Zlatan Ibrahimovics val att återvända till Milan, ett val han stöttar. 

– Jag tror inte att han behövde fundera så mycket, det var bra timing och i slutänden gick allt som det skulle. Det fanns många alternativ på bordet men han valde Milan och då är det rätt.

– Han försöker göra sitt bästa för klubben och jag hoppas att hans karriär aldrig tar slut. Men gör den det så blir det i en av Europas största klubbar.

Raiola företräder även målvakten Gianluigi Donnarumma som var på väg bort från Milan under sommaren 2017. Det stormade då rejält kring både spelaren och agenten, men det hela slutade med att man skrev på ett nytt kontrakt med Milan som sträcker sig till sista juni 2021.

Den här säsongen har Donnarumma hållit åtta nollor i ligan, vilket är flest av alla målvakter i Serie A.

– Jag väntar fortfarande på en ursäkt från de Milansupportrarna som förolämpade och hotade mig då. Saker har gått som jag sa att de skulle göra och vi kör på i två år till här, jag vill inte skapa några fler kontroverser, säger Raiola.