Så vill Milan bygga om – vad händer med Zlatan?

Haaland: ”Zlatan var min största idol som liten”
Zlatan Ibrahimovic
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Mario Götze
Foto: KIRCHNER-MEDIA, CHRISTOPHER NEUNDORF VIA WWW.IM / IMAGO IMAGES/KIRCHNER-MEDIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Dominik Szoboszlai med lagkamraterna i Salzburg
Foto: GEPA PICTURES/ MATHIAS MANDL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Enligt Sportmediaset arbetar Milans kommande tränare Ralf Rangnick redan med att utforma sin trupp till nästa säsong. 

På den långa inköpslistan återfinns en rad stora talanger. 

Men en stor fråga är vad som händer med Zlatan Ibrahimovic. 

På torsdagen återgick AC Milan till träning på Milanello i mindre grupper. Eller ja, nästan hela AC Milan. Två spelare saknades vid återkomsten, Franck Kessié och Zlatan Ibrahimovic. 

Den sistnämnde är i skrivande stund kvar i Stockholm där han håller i gång och tränar med Hammarby, men enligt Gazzetta dello Sport förväntas han återvända till Milano under helgen eller i nästa vecka. 

Vad som väntar därefter är mer oklart. 

Oklarheter kring Zlatans framtid i Milan

Det har skrivits mycket och varit flera vändningar gällande Zlatans framtid i Milan. Under lång tid sades det att Zlatan ville lämna efter sommaren efter att Zvonomir Boban fått lämna klubben, samt att tränaren Stefano Pioli skulle ersättas av Ralf Rangnick. Men tidigare i veckan rapporterade Gazettan att det nu lutar åt en förlängning i Milan för Zlatan. 

Zlatans vara eller icke vara i Milan är en av frågorna som tillträdande Rangnick enligt sajten Sportmediaset just nu brottas med. Enligt sajten arbetar han just nu febrilt tillsammans med Milans ledning för att bygga om truppen till nästa säsong. 

De skriver att det är oklart om Zlatan vill jobba med Rangnick samt att det råder osäkerhet om Rangnick vill behålla Zlatan i laget. Om Zlatan inte stannar ska Real Madrids Luka Jovic vara av intresse att värva in. 

Här är spelarna Milan vill köpa

Just nu ligger Rangnicks största fokus på att bygga om lagets mittfält. Enligt Sportmediaset har han tagit fram en önskelista på spelare som han menar ska ska bidra med mer kreativitet och rörelse på mitten. 

De önskade spelarna är: 

RB Salzburgs supertalang Dominik Szoboszlai

Borussia Dortmunds Mario Götze

Udineses Rolando Mandragora 

RB Leipzigs Dani Olmo.