Ronaldos hemliga plan – kan lämna i sommar

Cristiano Ronaldo.
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES
Georgina Rodriguez.
Foto: Instagram.

Cristiano Ronaldos flickvän rapporteras leta efter hus i Paris.

Och nu startar spekulationerna.

Kan det vara så att Ronaldo lämnar Juventus för PSG efter den här säsongen?

Enligt tidningen Diario Gol har Cristiano Ronaldo, 35, en tydlig plan för hur hans karriär ska avslutas. Han vill vinna Champions League en sista gång – sen kommer han att återvända till Sporting i Portugal och spela sina allra sista matcher där.

Problemet just nu: Juventus ser inte ut att vara på väg mot någon Champions League-titel.

Förra säsongen blev de utslagna i kvartsfinalen mot Ajax. Den här säsongen har de hamnat på rygg redan i åttondelsfinalen, där de förlorade den första matchen (0-1) borta mot Lyon i förra veckan.

Hur Ronaldo tog det? Inte bra.

Redan i halvtid var han rejält frustrerad och en tv-kamera snappade upp hur han dömde ut sina egna lagkompisar i ett samtal med anfallskompisen Paolo Dybala: ”Vi får ingen hjälp från mittfältet, vi är lämnade helt ensamma där ute…”

https://twitter.com/juvefcdotcom/status/1233809337040146440

Flickvännens önskan

Kontraktet med Juventus sträcker sig fram till sommaren 2022, men flera medier rapporterar att Ronaldo kommer att överväga en flytt redan efter den här säsongen om det inte blir någon Champions League-titel.

Och då ska PSG ligga närmast till hands.

Diario Gol uppger att Ronaldo redan haft samtal med PSG:s ägare Nasser Al-Khelaifi och dessutom ska hans flickvän Georgina Rodriguez, 26, ha börjat leta efter hus i den franska huvudstaden.

”Hon drömmer om en flytt till Paris. Det är en stad där hon skulle kunna utveckla sin egen modellkarriär”, skriver Diario Gol.

Frågan är om PSG har råd med Cristiano Ronaldo, som värderas till 750 miljoner kronor och tjänar runt 300 miljoner kronor om året i Juventus. Enligt tidningen Don Balon är den troliga lösningen att offra Neymar som under en längre tid har jagats av sin tidigare klubb Barcelona.

Ronaldo har gjort 55 mål på 77 matcher sen han kom till Juventus.