Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ronaldos galna lyxköp – bilen dyrast någonsin

Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FEDERICO PROIETTI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hemlighetsmakeriet har varit stort.

Nu kan köparen av det som hävdas vara tidernas dyraste bil ha avslöjats av den spanska tidningen Marca. 

Och Cristiano Ronaldo fick öppna plånboken stort.

Att Cristiano Ronaldo är en vän av bilar i allmänhet, och märket Bugatti i synnerhet, är knappast en hemlighet.

Så sent som för ett och ett halvt år sen visade den portugisiske superstjärnan upp sitt senaste köp: En Bugatti Chiron för 20 miljoner kronor.

Ronaldo hade sen tidigare en Bugatti Veyron i sitt garage, som också inrymde en Rolls-Royce Phantom, Ferrari 599 GTO och ett par stycken Bentley Continental.

Nu har Juventusstjärnan slagit till igen. Och återigen handlar det om en Bugatti.

Detta är Bugatti La Voiture Noire

Den franska lyxbilstillverkaren, som firar 110 år i år, har låtit tillverka en exklusiv jubileumsbil i ett exemplar. Bilen heter ”La Voiture Noire”, har 1 500 hästkrafter och en topphastighet på hisnande 420 kilometer i timmen.

Cristiano Ronaldo pekas ut som hemlig köpare

Bugatti har tidigare bekräftat att man har sålt jubileumsbilen, men vem som faktiskt har köpt den rekorddyra bilen, prislapp: 117 miljoner kronor, har varit en hemlighet.

Fram tills nu.

Nu har den spanska tidningen Marca nämligen avslöjat att det är Cristiano Ronaldo som är ägaren till tidernas dyraste bil, men att han inte kommer kunna nyttja den förrän 2021, då Bugatti fortfarande har en del detaljer att slipa på.

Cristiano Ronaldo blev nyligen italiensk mästare med sitt Juventus och är fortsatt under utredning med anledning av de våldtäktsanklagelser som riktades mot honom i höstas. I somras dömdes han till ett villkorligt fängelsestraff och böter på 190 miljoner kronor för skattebrott i Spanien.