Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Riskerar att gripas – åker till Sverige

Foto: ALESSIO MORGESE/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: ALESSIO MORGESE / ALESSIO MORGESE / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Cristiano Ronaldo är misstänkt för våldtäkt och utreds av amerikansk polis.

Nu vägrar Juventus åka till USA.

Resultatet? Sommarens gigantmöte med Atlético Madrid spelas på svensk mark.

Det blir stjärnspäckat på Friends arena i sommar.

Nu står det nämligen klart att de två storklubbarna Juventus och Atlético Madrid kommer till Sverige den tionde augusti för att spela den sista gruppspelsmatchen i försäsongsturneringen International Champions Cup.

– Vi är väldigt glada över att vara tillbaka på Friends arena, och att få avsluta turneringen där är ett bra sätt att sammanfatta ännu ett spännande fotbollsår, säger Charlie Stillitano, ordförande för Relevent Sports Group som är arrangör av evenemanget.

Friends arena är en av tre europeiska arenor som arrangerar matcher i turneringen, som i övrigt kommer att utspelas i bland annat Asien och USA.

Ronaldo kan gripas av polis i USA

Juventus spelar sina tre gruppspelsmatcher (mot Tottenham, Inter och Atlético Madrid) i Singapore, Kina och Sverige. Att de inte spelar någon match i USA är troligtvis inte en slump.

För en vecka sen rapporterade New York Times att den italienska jätteklubben undviker att resa till USA med anledning av att den store stjärnan, Cristiano Ronaldo, är fortsatt misstänkt för att ha genomfört en våldtäkt i Las Vegas 2009.

Om Ronaldo reser till USA finns det en överhängande risk att han kommer att gripas av amerikansk polis och nu står det alltså klart att klubben inte kommer att spela någon match i landet under sommaren.

 

LÄS MER: Champions League 2018/2019 – allt du behöver veta