Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ronaldo svarar på ryktena efter ilskan

Senaste ”Sportklubben” med internationell fotboll, NHL-hockey och mycket mer.

Cristiano Ronaldo slår tillbaka mot ryktena om en schism med Juventus tränare Maurizio Sarri.

Tränaren har bytt ut Ronaldo två gånger den senaste tiden men det beror på en skada.

– Jag gillar inte att bli utbytt, men jag har varit begränsad i spelet de senaste tre veckorna, säger Ronaldo till Record

Cristiano Ronaldo orsakade uppståndelse i Juventus veckan innan det stundande landslagsuppehållet när han visade ilska efter att ha blivit utbytt vid två tillfällen.

Först blev han utbytt i Champions League-matchen mot Lokomotiv Moskva till förmån för Paulo Dybala i minut 82. Portugisen var tydligt frustrerad när han gick av planen och pratade med tränaren Maurizio Sarri innan han satte sig på bänken.

I Serie A-matchen mot Milan därefter blev han ersatt av Dybala redan tio minuter in i andra halvlek och blev så rasande att han lämnade arenan redan innan matchen var slut, något som bland annat fick den brittiske experten och tidigare storspelaren Gary Lineker att ana oråd.

Ronaldo: ”Ni skapar kontroverser”

Maurizio Sarri sa efter incidenterna att Ronaldo var frustrerad för att han hade problem med en knäskada. Trots det fortsatte spekulationerna om en dispyt mellan Ronaldo och tränaren men under landslagssamlingen tog Ronaldo själv död på ryktena när han bekräftade att han dragits med knäproblem.

– Det fanns ingen kontrovers, ni skapar kontroverser, sa Ronaldo till Record.

– Jag gillar inte att bli utbytt, men jag har varit begränsad i spelet de senaste tre veckorna. Jag försökte hjälpa Juventus och spela även när jag var skadad. 

Han berättar att han fortfarande inte är hundra procent frisk.

– Men när det gäller att offra något för klubben eller landslaget gör jag det med stolthet eftersom jag vet att det är många matcher kvar. Jag har aldrig haft några stora skador och spelar 50-60 matcher varje år men ibland händer något oförutsett. Det är smärta som hindrar mig från att vara hundra procent men jag försöker alltid hjälpa till.

Portugal säkrade en plats i EM 2020 under söndagskvällen via en 2-0-seger hemma mot Luxemburg. Då fick Ronaldo spela 90 minuter och gjorde dessutom matchens andra mål i den 86:e minuten. Målet var nummer 99 i landslaget och nu fattas bara tio mål innan portugisen tangerar iraniern Ali Daeis rekordnotering för landslagsmål.

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA