Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Robin Olsen räddad efter sin jätteblunder

Olsen tappar Oscar Hiljemarks skott mellan benen.
Foto: ANGELO CARCONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN

Robin Olsen hade en mardrömskväll och stod för två tavlor mot Genoa.

Ett av målen dömdes dock bort efter Var-granskning och Roma vände och vann med 3-2.

– Svensken har varit väldigt pålitlig hela säsongen, men det här är en riktig tavla, säger kommentatorn i Strives sändning.

Robin Olsen stod över veckans Champions League-match mot Viktoria Plzen.

Under söndagskvällen var han tillbaka mellan stolparna.

Och krislaget Roma fick en riktig mardrömsstart på matchen mot Genoa hemma på Stadio Olimpico. Oscar Hiljemark testade skott utanför straffområdet och landsmannen Olsen missbedömde helt.

Bollen gick mellan benen på 28-åringen och rullade mot målet. Olsen gjorde ett försök att kasta sig hemåt för att stöta undan bollen, men Genoas Krzysztof Piatek kunde stöta in ledningsmålet i den 17:e minuten.

– Olsen hade ju hunnit ta bollen om han hade reagerat snabbare, men han stannade upp. Svensken  har varit väldigt pålitlig hela säsongen, men det här är en riktig tavla, säger kommentatorn i Strives sändning.

Oscar Hiljemark målskytt mot Roma

Hemmalaget kvitterade kvarten senare, men Genoa svarade omgående.

Och den här gången noterades Oscar Hiljemark för målet. Svensken var helt ren på en hörna och tryckte in 2-1 med högern från kort avstånd. Ottagbart för Olsen.

Målet var Hiljemarks första i ligan den här säsongen.

Justin Kluivert kvitterade innan paus och i inledningen av den andra halvleken såg det ut som att Genoa åter tagit ledningen.

Återigen efter en grov miss från Olsen.

Men målet dömdes efter någon minut bort då domaren tillämpat Var-granskning. En offside som domarteamet tidigare missat.

– Herregud, Olsen. Ett nytt misstag från den svenske målvakten. Han måste göra det bättre där. Samtidigt räddas han av Var-granskningen, säger kommentatorn.

Roma vann till slut med 3-2 efter att Bryan Cristante dunkat in segermålet efter ett vackert samspel med Justin Kluivert.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!