Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redo lämna i protest – men ny vändning

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN
Marco Di Vaio, tidigare storskytt och numera chefsscout i Bologna.
Foto: GIANFILIPPO OGGIONI / AP

Först uppgavs Zlatan Ibrahimovic vara redo att lämna Milan i protest.

Hammarby pekades ut som klar favorit.

Ett telefonsamtal senare kan det hela få en ny, sensationell vändning.

– Temperaturen har stigit, säger Bolognas chefsscout Marco Di Vaio till Corriere dello Sport.

Det är oklart när den italienska fotbollssäsongen kan återupptas igen.

Klart är i alla fall att det redan spekuleras vilt i vad som ska hända nästa säsong. Och nere i Italien är det fortsatt en 38-årig svensk som skapar rubrikerna.

Zlatan Ibrahimovics framtid i Milan är högst osäker. Det har snackats om att anfallarens tid i Milan kan vara över när den nye tränaren Ralf Rangnick, som ännu inte har presenterats, ansluter och inleder sin ”ungdomliga revolution” i klubben.

Överväga lämna Milan i protest

Samtidigt har det rapporterats att Rangnick visst ska vara villig att sätta sig ner med Ibrahimovic. För faktum kvarstår: korttidskontraktet går ut sista juni och än finns inga officiella uttalande från varken Milan eller Zlatan huruvida kontraktet kommer förlängas över nästa säsong eller inte.

Turinbaserade Tuttosport skrev nyligen att Zlatan Ibrahimovic är redo att lämna Milan i protest. Att han inte ens kommer överväga att stanna i klubben om sportchefen och klubbikonen Paolo Maldini går samma öde till mötes som Zvonimir Boban, som fick sparken i mars.

De båda utgjorde den duo som lockade tillbaka Ibrahimovic till den sovande jätten Milan under januarifönstret och skulle Maldini försvinna försvinner också Zlatan, enligt tidningen.

Bologna utmanar om Zlatan

La Gazzetta dello Sport skrev nyligen att det är 60 procents chans att svensken spelar i Hammarby nästa säsong. Samtidigt gav de Milan 20 procent och övriga klubbar 20 procent.

En klubb som det har pratats om den senaste tiden, och som faktiskt var med i racet om underskriften när Ibrahimovic lämnade Los Angeles Galaxy, är Bologna.

Klubben tränas av Siniša Mihajlović, som var assisterande tränare i Inter då Zlatan spelade där, och det har skrivits att svensken ska vara intresserad av en flytt dit för att hjälpa Mihajlović, som lider av leukemi.

Klubbens sportchef Walter Sabatini tog dock snabbt ner Bolognas supportrar på jorden.

– Han är utom räckhåll för oss, har han sagt.

Samtidigt som vissa påstår att Zlatan Ibrahimovics relation med Milan är intakt och att det visst finns en chans till förlängning kommer nu en ny vändning.

– Han (Zlatan) ringde mig för några dagar sedan. Vi får se vad han bestämmer i sommar. Han kommer i vart fall inte att stanna i Milan. Frågan är om han kommer till oss eller återvänder till Sverige.

Passningen: ”Inte i särskilt bra form”

Orden är Siniša Mihajlovićs och det hela späs på av Bolognas chefsscout Marco Di Vaio.

Kan det verkligen bli så att Zlatan Ibrahimovic spelar fotboll i en rödblå tröja på klassiska Stadio Renato Dall'Ara nästa säsong?

– Så ni säger att temperaturen stigit hos invånarna i Bologna efter samtalet mellan Sinisa och Ibra? Den har stigit hos oss också, säger Di Vaio till Corriere dello Sport.

Samtidigt kan han inte låta bli att skämta om svensken.

– Jag har inte sett honom i särskilt bra form senaste tiden. Dessutom finns den ekonomiska aspekten att tänka på.


”Ibra” om reaktionerna efter köpet av andelar i Hammarby