Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Rädsla hos Zlatan – accepterar inte det”

Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Zlatan Ibrahimovics säsong är över.

Och som vanligt har Italien-ryktena tagit fart.

Milans sportchef Paolo Maldini ser dock ett potentiellt problem om klubben värvar honom.

– Jag tror att det finns en rädsla i hans huvud och att han inte skulle acceptera ett scenario där han hamnar på bänken, säger han till Sky Sports.

Zlatan Ibrahimovics säsong tog slut när Los Angeles Galaxy föll med 3-5 mot LAFC i fredags morse.

Kanske också karriären?

Efter uttåget i MLS-slutspelet uteslöt inte 38-åringen, vars kontrakt går ut vid årsskiftet, att det kan ha varit hans sista framträdande på en fotbollsplan.

– Ja, det kan det ha varit. Alla kommer att glömma bort MLS om jag drar, sa han i den mixade zonen efter förlustmatchen.

Nu finns tre alternativ: Han kan förlänga sitt kontrakt, avsluta karriären – eller byta klubb. Och om det blir en flytt verkar mycket tala för att 38-åringen hamnar i italienska Napoli.

– Efter att ha sett dokumentären om Diego Maradona skulle jag nästan vilja testa ett Napoli-äventyr. Kanske göra det som Maradona gjorde. Med mig skulle San Paolo alltid vara fullsatt och Carlo Ancelotti är en fantastisk tränare. Men mitt slutgiltiga besked kommer baseras på många olika faktorer, sa Ibrahimovic nyligen.

Napolis sportchef: ”Beror på Zlatan”

Klubbens sportchef Aurelio De Laurentiis var inte sen att bekräfta att intresset är ömsesidigt. Faktum är att de båda har träffats i Los Angeles.

– Jag bjöd in honom, hans fru och hans väldigt artiga barn på middag och vi hade en magisk kväll. Han är en önskan från min sida, snarare än ett förslag. Men allting beror på honom själv, inte på mig, sa De Laurentiis.

Zlatan Ibrahimovic har som bekant tidigare representerat Serie A-klubbar som Juventus, Inter och Milan. Och det är ingen hemlighet att anfallaren håller den sistnämnda klubben varmt om hjärtat.

Maldini: ”En rädsla i Zlatans huvud”

Många är gångerna som italienska medier har skrivit om en potentiell flytt tillbaka till den rödsvarta klubben och många är gångerna som de har hänvisat till sambon Helena Segers stora kärlek till staden.

Så hur troligt är det att han skriver på för Milan?

I en intervju med Sky Sports svarar den nyblivne sportchefen, klubbikonen Paolo Maldini, på frågan.

– Zlatan skulle vara en dröm. Han flyttar gränser. Men jag tror att det inne i hans huvud kan finnas en rädsla att kanske inte vara den dominanta ”Ibra” längre, säger han till tv-kanalen enligt Tuttomercatowebb och fortsätter:

– När Ancelotti satte mig på bänken i ett derby till exempel så förstod jag att jag aldrig skulle kunna acceptera ett år blandat mellan bänken och startelvan. Att ”Ibra” skulle acceptera ett sånt scenario känns inte troligt.

 

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic i exklusiv intervju med SportExpressen

LÄS MER: Zlatans obscena gest till supportern efter uttåget

 

Zlatan: ”Då bajsade Janne Anderson på sig”