Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pogba: "Jag är ensam mot 30000 supportrar"

Foto: Gregorio Borgia

Juventus mittfältare Paul Pogba utsattes för rasistiska tillmälen i gårdagens cupfinal mot Lazio.

I dag sätter han ord på uppgivenheten inför ett problem som tycks eskalera på de italienska fotbollsläktarna.

– Vad ska jag göra? Jag är ensam mot 30 000 supportrar, säger han enligt NTB.

Kevin Prince Boateng, Mario Balotelli och Kevin Constant är tre av flera mörkhyade spelare som har tvingats utstå rasistiska tillmälen under fotbollsmatcher.

Nu har även Paul Pogba fått erfara samma sak.

Under gårdagens cupfinal mellan Juventus och Lazio, som spelades på Olimpico i Rom, buade supportrarna och gjorde apljud mot honom.

– Vi hörde det, men vad ska jag göra? Jag är ensam mot 30 000 supportrar. Det gör sådant även om det är mörkhyade spelare i deras eget lag. Det är en brist på respekt även för deras egna, säger Pogba, enligt NTB.

"Inte trevligt"

– Det är verkligen inte trevligt att komma till en fotbollsmatch och höra sådana saker. Men jag är en spelare och måste koncentrera mig på mitt jobb, säger han.

För en månad sedan klev Milans ytterback Kevin Constant av en träningsmatch mot Sassulo sedan han hånats av motståndarfansen. Efter matchen kritiserades hans agerande – av hans egen klubb Milan.

Arsenal har under måndagen uppgetts vara ute efter Paul Pogba, men sedan Claudio Marchisio fått en tung skadedom väntas fransmannen bli kvar i Juventus

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!