Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen för att snuva United och Arsenal

Foto: ITALY PHOTO PRESS / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN
Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Dejan Kulusevski, 19, gör stor succé framför ögonen på storklubbarna.

Men superlöftet, som är utlånad till Parma från Atalanta, har inte bråttom att ta nästa steg.

– Jag har väldigt mycket kvar att lära, säger Kulusevski till Fotbollskanalen

Dejan Kulusevski debuterade visserligen i Serie A redan i januari, men det är i samband med höstens utlåning till Parma som 19-åringen har slagit igenom i den italienska ligan. 

Och det rejält.

Han har spelat från start i samtliga av Parmas 13 ligamatcher och har noterats för tre mål och fem assist.

Det senaste målet kom i mötet med Mattias Svanbergs Bologna på söndagen.

Kulusevski smekte in ledningsmålet från distans efter knappt 20 minuters spel och hade därtill en boll i stolpen. Allt framför ögonen på Juventus sportchef Fabio Paratici.

På måndagen hyllas han på nytt stort i Italien – och finns dessutom med på förstasidan i La Gazzetta dello Sport. Utöver att han får bäst betyg av alla i matchen (7,5) skriver tidningen att Paraticis besök bara är ”toppen på ett isberg”, enligt Headlines.

Både Inter och engelska klubbar, som Manchester United och Arsenal, följer svensken nära och just därför vill Juventus och Inter slå till redan i januari för att säkra upp honom. De är dessutom beredda att låta Kulusevski stanna i Parma säsongen ut, skriver tidningen.

Dejan Kulusevski om framtiden

Efter söndagens match berätta svensken om det stora intresset för honom och att han inte har någon stress att flytta.

– Jag känner att jag har mycket att lära. Det är första året för mig i Serie A. Att gå till en storklubb direkt är inte lätt, det är väldigt svårt, säger Kulusevski till Fotbollskanalen.

Kulusevski betonar att han har mycket kvar att lära, att han spelade i U19-serien så sent som för fem månader sedan och att det viktigaste för honom är speltid. Därför vill han stanna i Parma resten av säsongen. 

– Får jag inte göra det kommer jag tillbaka till vad jag kände förra året, och det var frustrerande, säger han.

– När jag känner att jag är redo att gå till en storklubb kommer jag att gå dit för att spela. Inte bara för att gå dit.

Dejan Kulusevski efter att ha blivit förste landslagsspelare född på 2000-talet