Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pioli om Zlatan: ”Hoppas inte det blir hans sista match”

Zlatan om framitden i landslaget: ”Jag hade behövt en minut med Janne”
Foto: GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

MILANO. Milan spelar den sista hemmamatchen för säsongen i morgon.

Om det också är Zlatans sista match på San Siro? 

– Jag hoppas inte det, säger Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat mycket fotboll alls det här året. Mot Hellas Verona förra veckan blev det knappt tio minuter, och i veckan kom uppgifter om att svensken endast tränar en gång i veckan med sitt lag, och inte har mer än tio minuter per match i sig. 

Men om det skulle vara hans sista match på San Siro i morgon, när Milan tar emot Atalanta i säsongens sista hemmamatch? 

Tränare Stefano Pioli menar att det inte nödvändigtvis behöver vara så.

– Jag hoppas inte det. Han är en mästare på alla sätt, och då syftar jag inte bara på den tekniska aspekten. Jag har en omätbar respekt för honom. Jag hoppas att det inte är det sista han gör här, men han är smart nog att kunna bestämma sin egen framtid. 

Kan ta hem ligan: ”Kommer att bli väldigt svår”

Milan kan vinna Scudetton för första gången sedan 2011 i morgon. Då krävs det att de vinner mot Atalanta samtidigt som Inter tappar poäng mot Cagliari, eller att Milan kryssar och Inter förlorar.

Samtidigt har inte Milan vunnit hemma mot Atalanta sedan 2014, och en av klubbens mest förnedrande förluster de senaste åren kom just mot dem. Det var den sista matchen man spelade i ligan innan Zlatan anslöt i januari 2020.

– Jag är helt övertygad om att den förnedrande förlusten hjälpte oss att förstå många saker, men jag skulle inte säga att det handlar om att sluta en cirkel om vi vinner mot dem i morgon. Det är bara en väldigt viktig match i morgon som kommer att bli väldigt svår.


Tv ur arkivet: Zlatans snyggaste mål i PSG

Tio pärlor från svenskens tid i Frankrike