Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pikar Zlatan – med Henke Larsson-bild

Foto: FABRIZIO CARABELLI / ZUMA PRESS TT NYHETSBYRÅN

Celtic ställs mot Milan i Europa League under torsdagen. 

Då väljer skotska storklubben att pika Zlatan Ibrahimovic. 

”Förlåt Ibra, vi har redan vår kung”, skriver Celtic med en bild på klubbens legendar Henrik Larsson. 

Henrik Larsson är förevigt en legendar i Celtic. Den svenske storstjärnan har under de sju åren han spenderat i Skottland gjort sanslösa 221 mål på 175 matcher (1997-2004). Dessutom har ingen annan svensk gjort fler mål än 49-åringen i de europeiska klubblagsturneringarna – 59 mål. 

Men det målrekordet ligger i riskzonen, för det finns en viss Zlatan Ibrahimovic som jagar den. 

Milans stjärnanfallare har under sin karriär gjort 57 mål. Med andra ord behöver han två mål till för att tangera rekordet, och ett hattrick för att bli bäste svensk någonsin. 

Skickar en känga till ”Ibra”

Henrik Larsson har under sin karriär spelat i Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelona och Manchester United. 2006 hoppade han in i finalen och vände matchen när ”Barça” slog Arsenal och säkrade Champions League-titeln. 

Under torsdagen ställs Celtic mot Milan på Celtic Park och då väljer skotska storklubben att elda på inför matchen genom att pika Zlatan Ibrahimovic. 

”Förlåt Ibra, vi har redan vår kung”, skriver Celtic på Twitter tillsammans med en bild på Henrik Larsson och Ibrahimovic. 

Zlatan Ibrahimovic har aldrig tidigare vunnit Champions League, men däremot var 39-åringen med och vann Europa League med Manchester United på Friends arena 2017. Då besegrades Ajax med 2-0. 

https://twitter.com/CelticFC/status/1318988031710330880