Zamparini. Foto: Luca Bruno / APZamparini. Foto: Luca Bruno / AP
Zamparini. Foto: Luca Bruno / AP
Oscar Hljemark och Robin Quaison. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNOscar Hljemark och Robin Quaison. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Oscar Hljemark och Robin Quaison. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Palermos ägare tänker sälja klubben: "Trött"

Publicerad

Efter 35 tränarbyten på 13 år i klubben tackar Maurizio Zamparini för sig.

Den välkända Palermo-bossen aviserar att han tänker sälja sitt ägande i klubben.

– Jag är trött på fotboll, säger han enligt Reuters.

Hans lynniga humör och vilja att skifta tränare har lett till otaliga historier och skämt.

Men nu kan de stormiga dagarna i Palermo kanske vara över.

Presidenten Maurizio Zamparini aviserade under måndagen att han tänker lämna och sälja sitt ägande i klubben.

– Jag har två månader till i italiensk fotboll – sen lämnar jag. Jag är trött på fotbollen, säger han enligt Reuters.

– Jag hoppas att nästa ägare kommer från Palermo, säger han.

Sedan han tog över Palermo år 2002 har han gjort 35 tränarbyten i klubben. Hans mest uppmärksammade tränarrelation är förmodligen till Francesco Guidolin. Italienaren har anställts och sparkats av Zamparini hela fyra gånger.

Hiljemark och Quaison

Giuseppe Iachini var emellertid ett undantag, som fick hela två år (2013 till november 2015) innan han sparkades. Sedan dess har det varit en karusell igen: Davide Ballardini ersatte, men "sparkade sig själv" enligt Zamparini.

Sedan januari har laget haft fyra olika tränare innan Walter Novellino nu har tagit över laget, som kämpar för att överleva i Serie A. För närvarande ligger de på samma poäng som Carpi, som ligger precis ovanför nedflyttningsplats.

75-årige Zamparini har emellertid gjort en anmärkningsvärd resa med sin klubb. När han tog över laget år 2002 låg de i Serie B – två år senare var de tillbaka i Serie A efter 30 års frånvaro.

Oscar Hiljemark och Robin Quaison spelar i Palermo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag