Beneventos målvakt språngnickade in kvitteringen mot Milan. Foto: Viasat Fotboll/SkärmdumpBeneventos målvakt språngnickade in kvitteringen mot Milan. Foto: Viasat Fotboll/Skärmdump
Beneventos målvakt språngnickade in kvitteringen mot Milan. Foto: Viasat Fotboll/Skärmdump
Alberto Brignoli kvitterade i 95:e minuten. Foto: Viasat Fotboll/SkärmdumpAlberto Brignoli kvitterade i 95:e minuten. Foto: Viasat Fotboll/Skärmdump
Alberto Brignoli kvitterade i 95:e minuten. Foto: Viasat Fotboll/Skärmdump

Otroliga avgörandet – målvakten kvitterade

Publicerad

Milan var på väg mot tre poäng borta mot Benevento. Då hände det otroliga: Beneventos målvakt språngnickade in kvitteringen – i den 95:e minuten.

– Jag blundade och hoppade, säger målvakten Alberto Brignoli.

Det var klubbens första serie A-poäng någonsin.

Milan, som ligger sjua i tabellen, sparkade tränaren Vincenzo Montella i veckan. Ersättare blev förre storspelaren Gennaro Gattuso.

Men Gattusos första match slutade inte med någon succé.

Milan hade tagit ledningen genom Giacomo Bonaventura, innan George Puscas kvitterade. Nikola Kalinic återgav Milan ledningen.

Målvakten kvitterade – i 95:e minuten

I den sista stopptidsminuten fick Benevento ett frisparksläge till vänster en bit från straffområdet. Bollen gick mot bottenlagets målvakt Alberto Brignoli, som sökt sig upp i offensivt straffområdet. Brignoli kastade sig, fick fullträff – och det var kvitterat.

– Det är svårt att beskriva, säger Brignoli till italienska Sky enligt Fotball Italia.

– Vi hade inget att förlora. Jag gick upp, blundade och hoppade, säger målvakten som är utlånad från Juventus.

Benevento gör sin första serie A-säsong. Laget förlorade sina 14 första matcher under säsongen – fler än något annat lag i en toppliga någonsin gjort.

– Det skulle ha varit hemskt att förlora den här matchen, eftersom vi förlorat så många oförtjänt i sista sekunden. I dag visade vi att vi kan mäta oss med vem som helst, säger Brignoli.

Nye Milan-tränaren Gattuso var förstås besviken.

– Det gör ont, det kan jag säga. Att bli knivhuggen skulle vara mindre smärtsamt än det där målet, säger Gattuso till Sky.

– Vi släppte in ett bisarrt mål. Jag hade aldrig trott att vi skulle släppa in ett mål i sista sekunden, av motståndarnas målvakt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag