Här bjuder Dzeko på årets miss.. Foto: ViasatHär bjuder Dzeko på årets miss.. Foto: Viasat
Här bjuder Dzeko på årets miss.. Foto: Viasat
...innan han blir matchhjälte. Foto: Viasat...innan han blir matchhjälte. Foto: Viasat
...innan han blir matchhjälte. Foto: Viasat

Otrolig miss av Dzeko - gjorde sen konstmål

Publicerad

Här är Edin Dzekos galna minuter.

Först missade han öppet mål från två meter.

Bara minuter senare slog bosniern till med ett konstmål

– Skönt för honom att göra det på hemmaplan, särskilt efter den missen, säger Viasats kommentator Claes Andersson.

Bosniern Edin Dzeko har inte haft någon rolig första tid i Roma. Den förre Manchester City-anfallaren har haft svårt att få igång målskyttet i sin nya klubb. Som om den svaga formen inte var nog bjöd Dzeko på säsongens miss i hemmamatchen mot Palermo.

Högerbacken Miacon tog sig runt på högerkanten och serverade Dzeko öppet mål med sin passning. När hela Stadio Olimpico redan började fira målet rakade Dzeko bollen - utanför.

Ingen på läktarna kunde tro sina ögon.

– Det är helt otroligt. Man lider med killen nu. Det är ju tidernas miss, säger Claes Andersson och fortsätter:

– Det kändes som att han var på väg att få tillbaka självförtroendet efter målet mot Carpi. Han var så lycklig, och vi vet att han har varit en bra målskytt.

Tog en snabb revansch

Och att han är en bra målskytt visade Dzeko bara minuter senare. 29-åringen tog ner Maicons inlägg på bröstet, och satte 1-0 med ett tillslag.

– Det där måste känts skönt för bosniern. Det känns som att han inte hann tänka utan gjorde det på automatik och då går det bättre, säger Andersson.

I andra halvleken ökade Roma på till 4-0 med tre snabba mål genom Seydou Keita och två mål av Mohamed Salah.

Matchen slutade 5-0, Edin Dzeko gjorde matchens sista måll.

Oscar Hiljemark startade för Palermo.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag