Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janne om skadan: ”Vi följer det noga”

Zlatan tvingades lämna stormötet med Juventus skadad.
Foto: C More
Foto: C More
Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Milan krossade Juventus med 3-0 när Zlatan Ibrahimovic byttes ut skadad.

Svensken tog sig för knät och grimaserade illa efter en duell i den andra halvleken.

Oroväckande bilder med bara en månad kvar till EM.

”När spelaren är i klubbmiljö är det klubben som uttalar sig om ev skador”, skriver Janne Andersson i ett sms till Fotbollskanalen.

Milan körde över Juventus med 3-0 i det viktiga mötet om nästa säsongs Champions League-platser. 

Men det var något annat som stal uppmärksamheten.

I den 65:e minuten hamnade Ibrahimovic i en duell med Matthijs De Ligt och efter det, utan att ha varit i kontakt med De Ligt, såg det ut som att svensken vred till knät.

39-åringen haltade runt en stund på planen men gav sedan upp och lade sig ned i gräset. Efter det blev han utbytt.  

– Zlatan var inte 100 procent. Han hade ett halvt träningspass med oss under fredagen, men han ville vara med under denna match till varje pris. Han har ont i knät men jag tror inte att det är något allvarligt. Vi kommer att utvärdera det, säger Milans tränare Stefano Pioli, enligt Football Italia efter matchen.

Milans svar om Zlatans skada

Milans pressansvarige skrev i ett sms till SportExpressen:

”Det är en knäskada, inte det knät som tidigare har opererats. Skadan ska utvärderas de kommande dagarna.”

Ibrahimovic har under säsongen varit skadad och sjuk vid flera tillfällen och har som konsekvens av det missat 15 ligamatcher. Efter bytet stannade han kvar vid sidlinjen och hejade på sina lagkamrater.

Efter matchen gick Ibrahimovic runt på planen och klappade om motståndarna och lagkamraterna.

– Själva sekvensen såg ju riktigt läskig ut och vi reagerade direkt. Men att han kan gå runt där utan smärtor efter matchen, det tar bort de värsta farhågorna, säger experten Vicki Blommé i C More.

Zlatans tidigare knäskada

I april 2017 skadade svensken sitt knä allvarligt när han landade fel i en duell i Europa League-kvartsfinalen för Manchester United. Knäskadan höll honom borta från spel i flera månader och efter två säsonger i LA Galaxy i Los Angeles, återvände Ibrahimovic till Europa och Milan i januari 2020. Det var dock hans andra knä, och inte det knät som han såg ut att ha ont i mot Juventus.

EM-truppen tas ut 18 maj

Svensken slutade i landslaget efter uttåget i EM 2016. Men i mars, tidigare i år, var han återigen tillbaka efter en fem år lång frånvaro i landslaget.

Den 18:e maj tar förbundskaptenen Janne Andersson ut Sveriges EM-trupp till mästerskapet i sommar.

”När spelaren är i klubbmiljö är det klubben som uttalar sig om ev skador. Självklart följer vi våra spelare noga och får info om det är något som påverkar ev uttagningar till landslaget”, skriver förbundskaptenen i ett sms till Fotbollskanalen. 

Landslagschef Stefan Pettersson manar till lugn: 

– Truppen tas ut den 18:e. Är spelarna med är de med. Det är inget annat än så. Det här är en fråga som Janne och Peter i första hand har hand om, när det gäller truppen. Det är inte jag, säger han. 

Det är inte du som har kontakt med Milan för att förstå hur allvarlig skadan är?

– Nej, det är det ju inte. Det här har precis skett. Hur de hanterar det kommer vi ha dialog med dem om så småningom.