Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Om man inte gör det så blir det problem”

Foto: FRANCESCO SCACCIANOCE/LIVEMEDIA/SHUTTERST / FRANCESCO SCACCIANOCE/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTT
Foto: IPA/ABACA / STELLA PICTURES/IPA/ABACA
Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
1 / 7

Zlatan Ibrahimovic vill vinna allt, oavsett vad det gäller.

Lagkamraten Fikayo Tomori, 23, avslöjar vad som gäller på Milans träningar.

– Även om det handlar om fotbollsgolf säger han ”vi får inte förlora, vi får inte förlora”, säger den engelske försvararen till Daily Mail. 

Tränaren Stefano Piolo har byggt upp ett lag som är redo för framtiden, toppat med några rutinerade stjärnor, med Zlatan Ibrahimovic, 39, som det tydligaste exemplet.

Efter ett fyra månader långt skadeuppehåll behövde han bara sju minuter på planen mot Lazio i comebacken för att hitta nätet. Och Milan har inlett ligasäsongen med tre raka segrar.

Mycket tack vare Ibrahimovic inställning.

– För honom handlar allt om att vinna, säger Tomori till Daily Mail och fortsätter:

– Även om det handlar om fotbollsgolf säger han ”vi får inte förlora, vi får inte förlora” och till slut stod vi som segrare, säger den engelske mittbacken som bildade lag med Ibrahimovic och Brahim Dias på en av Milans sista träningar före onsdagens Champions League-match borta mot Liverpool.

”Påverkar resten av laget”

Tomori berättar att det inte spelar någon roll vad det handlar om. Smålagsspel, elva mot elva eller en snabb handbollsmatch före träningen, den svenske superstjärnan strävar efter att vinna varje duell. 

– När han vinner låter han alla få reda på det, jag tror att det är det som driver honom och det påverkar resten av laget.

23-åringen fortsätter:

– Man vill alltid göra sitt bästa när man är i Zlatans lag, gör man inte det blir det problem. Han har en så stor personlighet och hans närvaro höjer oss alla. Han är en vinnare och det smittar av sig på hela laget.

Speciellt möte efter finalerna

På onsdagskvällen är Milan tillbaka i Champions League, det italienska storlaget ställs mot Liverpool på mytomspunna Anfield. 2005 och 2007 möttes lag i turneringens final, där den första ses som en av de mest minnesvärda matcherna i fotbollshistorien.

Milan ledde med 3-0 i paus och kunde ha gjort ytterligare mål. Segern kändes klar, men Liverpool reste sig. Anförda av Steven Gerrard lyckades laget göra tre raka mål och till slut vinna på straffar.

Två år senare fick ”Rossoneri” revansch, 2-1, efter två mål av Filippo Inzaghi. 

– Sättet Liverpool kom tillbaka på gjorde det till en fantastisk final. En besvikelse för Milan, men de fick revansch i Aten 2007. Det här mötet innehåller mycket historia, för båda klubbarna, säger Tomori.