Olsen lämnar Everton – återvänder till Roma

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Robin Olsen var utlånad till Everton den här säsongen.

Nu bekräftar klubben att landslagsmålvakten återvänder till Roma.

”Vi vill tacka spelarna”, skriver klubben i ett uttalande.

Det var inför den här säsongen som landslagsmålvakten Robin Olsen lånades ut till Premier League-klubben Everton under resten av säsongen. Totalt blev det elva matcher men nu är äventyret över för den här gången på de brittiska öarna.

Everton bekräftar nämligen på fredagen att Olsen återvänder till AS Roma, som nu tränas av José Mourinho, efter att hans låneavtal löpt ut i sommar. Samtidigt har Carlo Ancelotti lämnat Everton för Real Madrid och klubben jagar en ny tränare.

”Vi vill tacka spelarna för deras insatser under deras tid i klubben”, skriver Everton på Twitter.

Olsen: ”Vet faktiskt ingenting”

Olsen fick på torsdagens pressträff med landslaget svara på frågor om sin framtid. Där gjorde målvakten klart att han ännu inte funderat på det.

– Jag vet faktiskt ingenting. Och jag har inte tänkt på det för jag har sett fram emot det här mästerskapet och det är det jag har fokus på. Jag har längtat efter att komma hit och spela, resten får vi ta efter, förklarade Olsen igår.

– Jag har trivts bra i England, sedan får vi se vad som händer under mästerskapet. Det är det här jag har längtat till och jag vill bara spela och njuta. 

Ser du mästerskapet som ett bra skyltfönster? 

– Det är klart det är ett bra skyltfönster, jag tror att de flesta matcherna man spelar med landslaget är det. Men det viktiga för mig är att vi gör det bra i Sverige. 

https://twitter.com/Everton/status/1400769300689006594?s=20